2024.09.17. 08:35:34 5071 206

Ezekkel a természetes módszerekkel látványosan megnövelheted az energiaszinted
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem meglepő kijelentés, hogy a szervezet akadálytalan működéséhez, az életfolyamatok lebonyolításához energiára van szükség. Az energia építi, karbantartja és regenerálja a sejteket és szöveteket, támogatja a különféle funkciókat és tevékenységeket. Sűrűn halljuk, hogy „kimerültem”, hogy „több energiára lenne szükségem”.” Hogyan lehet ezen segíteni?

Energikus lány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Energikus lány

A Gallup felmérése szerint az emberek nagyjából 14 százaléka érzi azt, hogy nem rendelkezik elegendő energiával ahhoz, hogy zökkenőmentesen elvégezze a napi tevékenységeit. Howard E. LeWine főorvos, a Harvard Health Publishing oldalán sorolt fel néhány természetes energiaszint-növelő módszert, ezekből (is) hozunk most néhányat az alábbiakban.

LeWine javaslata szerint a stressz által okozott felfokozott érzelmek óriási mennyiségű energiát emésztenek fel, ezért első számú szempontként hozza fel a stresszkezelés módszerét, mégpedig olyan egyszerűnek tetsző tevékenységek révén, mint a családtagokkal, barátokkal való léleküdítő beszélgetés, egy támogató csoporthoz való csatlakozás, vagy éppen egy pszichoterapeuta felkeresése. Emellett sokak esetében hatékonynak bizonyulnak a különféle relaxációs terápiák, a meditáció, a jóga és a tai chi.

Bár az energiaszint-csökkenés szakaszában valószínűleg nem az lesz az első gondolatunk és késztetésünk, hogy beugorjunk egy edzőterembe, esetleg felvegyük a futócipőt, a Harvard szakértője mégis ezeket javasolja. Indoka szerint egyrészt az edzéssel garantálhatjuk magunknak a nyugodtabb alvást, másrészt több energiához juttathatjuk ezáltal a sejtjeinket. Az edzések következtében magasabbra ugró dopaminszint jobb hangulatot, közérzetet idézhet elő. Ennek elérése érdekében elég, ha séta közben fokozatosan növeljük a tempót, aminek hamarosan érezni, tapasztalni fogjuk az egészségügyi előnyeit is.

Ha a szervezetünket energiával kívánjuk telíteni, néhány korábbi szokást tiltólistára kell helyeznünk. Ez elkerülhetetlen. Ezek közé sorolható a dohányzás, ami valóságos energia-kizsákmányolóként értelmezhető, álmatlanságot okoz, ugyanis a benne lévő nikotin felgyorsítja a szívverést, megemeli a vérnyomást és serkenti az agyhullám-aktivitást, így nehezítve meg az elalvást. További tiltólistás szereplőként tekinthetünk az alkoholra is.

Fogyasszunk alacsony glikémiás indexű ételféléket. Ezeknek az élelmiszereknek ugyanis az a legfőbb ismervük, hogy lassú felszívódást és hosszabb ideig tartó jóllakottság-érzést biztosítanak. Ilyenek a teljes kiőrlésű gabonák, a diófélék és az olívaolaj, a magas rosstartalommal rendelkező zöldségek. Ha pedig szeretjük a kávét - aminek mértékkel és megfontoltan fogyasztva valóban érezhetjük energianövelő hatását -, próbáljuk meg 14 óránál meghúzni a fogyasztási határát. A koffein energizáló hatása éberebbé tesz bennünket, ám nagy mennyiségben álmatlanságot okozhat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában