2017.02.12. 11:05:40 12935 333

Ezeket tedd a puha ajkakért! – 8+1 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába igyekszünk odafigyelni, elegendő folyadékot inni, rendszeresen ajakápolóval kenni, ha lehet, a kinti mínuszokban „szárazon tartani”, ajkaink mégis kiszáradnak, kicserepesednek. Néhány apró trükk, egy kis odafigyelés segítségével azonban ajkaink szépek, rugalmasak maradhatnak.

Szép száj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép száj

Sajnos sokan küzdünk a kiszáradt, rosszabb esetben vérző, sebes ajkak problémájával. A szánk vékony bőre több odafigyelést igényel, mégis sokszor megfeledkezünk védelméről. A hideg, a szél, de a napsugarak is hamar kikezdik. Vegyük fel a harcot ezek ellen (is)!

A mindent tudó méz

Ki hitte volna, hogy nem csak a torkunkra, de ajkainkra kenve is hatásos szer lehet a méz. Kend be vele a szádat vastagon, hagyd hatni 10 percig és egy zsebkendővel itasd fel.

„Csokis” ajkak

A kakaóvaj is sokat segíthet a száraz ajkak esetén.

Túrós-mézes

Keverj össze túrót egy kis mézzel, kend fel az ajkaidra és hagyd hatni 10-15 percig, majd egy kendővel töröld le. Bőröd puha és bársonyos lesz tőle.

Segítség a hűtőből

A sárgarépalé vagy a tojásfehérje is csodát művel a száraz ajkakkal.

Ne feledkezz meg a folyadékról!

Akár télen, akár nyáron küzdesz a kiszáradt ajakbőr problémájával, a megfelelő folyadékpótlásról semmiképp ne feledkezz meg!

Fogkefe a szép ajkakért?

Bizony! Ahhoz, hogy szád a régi fényében tündököljön, néha radírozd át a fogkefével az ajkaid, hogy eltávolítsd az elhalt bőrt. Ha ez megvolt, kend be ajakápolóval.

A legegyszerűbb

Vigyél fel az ajkaidra egy kis vajat vagy tejszínt, hagyd hatni, majd mosd le.

És már megint az olívaolaj

Kenj egy kis olívaolajat a szádra, hogy a bőr visszanyerje rugalmasságát.

Útközben is ápold ajkaid!

A jó minőségű ajakápoló elengedhetetlen! Ha a legjobbat szeretnéd, készítsd el magad! Ehhez tégy egy edényben 5 gramm méhviaszt, 5 gramm kakaóvajat és 10 gramm mandulaolajat. Gőz fölött melegítsd össze őket, jól keverd össze és öntsd ki egy kis tégelybe! Hagyd megdermedni és már kész is!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.