2022.11.16. 17:20:00 7458 292

Ezeket a rossz háztartási szokásokat felejtsd el - mindörökre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan jó takarítási szokásokat követünk? Valóban csak a legjobb nagyanyai vagy anyai praktikák épültek be a takarítási rutinunkba? Ha úgy gondolod, hogy némelyik takarítási vagy háztartási szokásod talán nem éppen a leghatásosabb, ellenőrizd le, hogy benne van-e az alábbi tiltólistában!

Mosogatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosogatás

Be kell vallanunk, hogy az élet számos területén vagyunk a szokások rabjai. A hosszú évek alatt berögzült rutin csak tudatos odafigyelés útján javítható ki. Íme azok a dolgok, amiken az egészségi állapotunk, a kedvezőbb időgazdálkodás vagy a jobb hatékonyság érdekében javítanunk szükséges:

1. Nedves konyharuha és törölköző kezelése

Sohasem szabad ezeket összegubancolódva hagyni, mivel ilyen állapotban nem képes egyetlen anyag sem rendesen megszáradni. A dohos szagról sem feledkezhetünk el.

2. Mosogatás és mosás halogatása

Ne hagyd a szennyeződéseket semmire sem rászáradni! Ráadásul minél melegebb van, annál több rovart vonzanak a mosatlan edények. A mosást szem szabad nagyon összegyűjteni, mert utána sorozatos mosást kell végeznünk, és a sok vizes ruha összezsúfolása a ruhaszárítón sem a legpraktikusabb dolog.

3. Eldobható tisztítókendők használata

Ugye azt mondanunk sem kell, hogy ezek a nedves tisztítókendők használata nem a legkörnyezettudatosabb lépés? Van, aki spórolásból vagy éppen a bűntudat miatt megpróbál minél kevesebbet használni ebből a termékből, azonban így csak az egyik felületről a másikra kenegetjük el ezekkel a szennyeződéseket és a baktériumokat!

4. Túl sok és túl erős tisztítószer használata

Mindig olvassuk el a használati útmutatásokat, így biztosan a megfelelő fajtájú és megfelelő dózisú tisztítószer kerül felhasználásra. A túl erős vegyszerek amellett, hogy reményeink szerint fertőtlenítik a felületeket, még károsíthatják is azokat.
A kevesebb pedig sok esetben jobb, mert így pl. nem képződik túl sok, egészségre káros gőz a takarítás során.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...