2024.09.19. 12:53:12 1741 70

Ezek nehezítik céljaid elérését
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakran beszélünk a sikerhez vezető útról, a lehetőségekről, különféle technikákról, rutinokról, módszerekről, különleges „sikerreceptekről”, amiket mindenkinek érdemes kipróbálnia. Azonban annál kevesebb szó esik azokról a figyelmeztető jelzésekről és szokásrendszerekről, melyek nagy eséllyel gátolnak bennünket a sikerelérés céljában, pedig ezekről is érdemes szót ejteni. Tegyük meg most!

Elért cél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elért cél

A „nem vagyok elég jó ahhoz, hogy…” tépelődések első számú siker-kiiktatókként működnek. Gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról a tényről, hogy aktív életünk egésze a fejlődésről szól, így az „elég jó” cél minden esetben kissé kitolódik, mert folyamatosan szintet lépünk, többé válunk, tapasztaltabbak leszünk.

Vegyük például a vállalkozásokat. Az ExplodingTopics.com felmérése szerint hosszú távon az induló vállalkozások 90 százaléka (ez nem kis szám!) bukásra van „ítélve”. Ez pedig az összes iparágra jellemző. Az első évben átlagosan 10 százalékban mutatható ki a kudarcok aránya, a második és az ötödik évben viszont a cégek 70 százaléka csődöt mond - az újonnan elstartoltak sikerének aránya tehát nagyjából 10 és 20 százalék között mozog. Mi lehet az ok? Sokak szerint a nem megfelelő kockázatkezelés, az optimális képesítés és tapasztalat hiánya, a potenciális ügyfelek igényeinek való megfelelés hiánya, adminisztratív akadályok. Ám a részletes beszámolók között rábukkanhatunk egy reménykeltő gyöngyszemre, mely kimondja, hogy azok a cégek, amelyek a múltban kudarcot vallottak, az újraindulásuk sikerének aránya 20 százalékkal magasabbra nő.

Visszatérve az egyéni potenciális sikerekre, illetve azok megakadályozóira: nem hunyhatunk szemet azon tulajdonságok és szokások fölött, amelyek megnehezítik a célok elérését. Nézzük meg, hogy milyen ismérvekről is van szó.

A kezdeményezés elfojtásáról - ebbe a csoportba sokkal többen tartoznak, mint azt gondolnánk. Akik nem szeretik átvenni az irányítást, nehezükre esik kilépni a megszokottból és a komfortzónából, nem feltétlenül éreznek késztetést arra, hogy valami nem hétköznapi dolgot cselekedjenek.

A halogatásról - általában vannak tervek a tarsolyban (pl. egy blog elindítása, egy tanfolyam elvégzése), de valami mindig fontosabbá válik. Ilyenkor lép színre a „majd ha…” mantra, miközben a háttérben ott zümmög a sanda gyanú, hogy amennyiben most nem lesznek lépések a célmegvalósítás irányába, úgy lassan elcsitulnak, elvesztik motivációs értéküket.

Amikor nincsenek erőteljes és kristálytiszta célok - ilyenkor tétova válaszok születnek arra a kérdésre, hogy: „hol látod magad öt/tíz év múlva?” A megfelelően körvonalazott célok rendkívüli húzó- és hajtóerővel bírnak, ám mindaddig, amíg álmodozunk róluk csupán vágyak maradnak, viszont ahogy papírra vetjük azokat látható tervekké növik magukat. Érdemes megvalósítható lépésekre, szakaszokba szervezni, és határidővel ellátni azokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindennapjainkat megkönnyítő házi praktikák – Ezeket próbáltad már?

Sokan rendszeres tipp- és trükk kutatókká érlelik magukat az évek során, amire leginkább azért tartanak igényt, hogy javítsanak a teljesítményükön, hogy hatékonyabban és gyorsabban meg tudjanak oldani különféle feladatokat, elkerülve az esetleges buktatókat. Olykor az lehet a benyomásunk, hogy az angolosan SMART- vagy okos megoldásokként emlegetett praktikák keresése az elme azon vágyát jönnek kielégíteni, hogy az életben ne legyen időpazarló tevékenység, hogy a bennünket leginkább érdeklő, fontos dolgokra és személyekre tudjunk összpontosítani.

Premier előtti vetítések is lesznek pénteken a Corvin moziéjszakán

Az országos bemutató előtt láthatják a nézők a Demi Moore főszereplésével készült, A szer című horrort, Hajdu Szabolcs Egy százalék indián című filmjét és a Lepattanó című vígjátékot a pénteki Corvin moziéjszakán, Budapesten.

Kikhez fordulhatsz, ha szükséged van motivációra

Nincs ember, aki időnként ne merengne el azon: mi az élet értelme? ki vagyok én és mi a „küldetésem”? Belegondolni abba, hogy az életünk véges lehet: fájdalmas. Ugyanakkor ez arra sarkall bennünket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, megismerjük saját valónkat és lehetőségeink, adottságaink mértéke szerint másoknak is segítséget nyújtsunk valamiben. Az őszi atmoszféra ideális alkalom az elmélkedésre, az átgondolásra és a lelki-szellemi töltekezésre.