2017.03.03. 11:00:01 16246 370

Ezek a trükkök újjá varázsolják a régi holmiaidat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőszoba és más helyiségek csempéit szépen le lehet mosni, azonban a fugán az nem segít. Ennek tisztításához használj hipó és víz 1:1 arányú keverékét. Ne felejts el alaposan szellőztetni a művelet közben és után! Még 7 tipp a tavaszi nagytakarításhoz!

(Kép: brightside.me) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com (Kép: brightside.me)

Vágódeszka

Tüntesd el a szennyeződéseket, vágások nyomait egy mosogatószivaccsal, mosószerként használj só és citromlé keverékét!

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Réz edények

A réz kiváló hővezető képessége miatt az egyik leggyakrabban használt anyag. Valószínűleg te is imádod ezeket az edényeket - ideje felújítani. A só lesz megint a segítségedre, szórd be az edényt, majd önts rá egy kis ecetet. Durva szivaccsal törölgesd át.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Tányérok

A tányérokról nyomtalanul el tudod tűntetni a vágások nyomait, erre a célra használj speciálisan porcelánhoz való polírozószert.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Tepsi

A tepsiből az odaégett zsír nyomát a legnehezebb kimosni. Éppen ezért már néhány használat után is elég csúnyán tudnak kinézni. Keverj össze kevés hidrogén-peroxidot szénsavas vízzel, majd a keverékkel fújd le a tepsit, és hagyd hatni legalább 30 percig. Utána simán leöblítheted, olyan lesz, mint újkorában.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Padlószőnyeg

Szinte bármilyen foltot eltávolíthatsz az alábbi módszerrel. De legalább érdemes megpróbálni. Keverj össze egy rész ecetet és két rész vizet. A keveréket tedd szórófejes flakonba majd alaposan fújd be a foltot. Takard le egy nedves ruhával, és arra tegyél gőzölőre állított vasalót fél percre.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Fehér cipők

A fehér edzőcipőket bármennyire óvod a kosztól, előbb-utóbb szürkülnek. Hogy újra fehérré varázsold, mostd az alábbi keverékkel: egy evőkanál mosogatószer, három evőkanál hidrogén-peroxid és két evőkanál szódabikarbóna.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Bőr bútorok

A bőr bútorokról az apró karcolásokat, sérüléseket eltávolíthatod, valamint teljesen felújíthatod azokat babaolajjal (vagy ha nincs kéznél olivaolajjal is). Ne használj belőle egyszerre sokat, inkább több lépésben kend át a bútorokat! Arra figyelned kell, hogy ne hagyj ki részeket, mindig törölgesd át vékonyan az egész bútort!

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

A magánélet már csak illúzió lehet digitalizált világunkban?

Az emberek többsége érdekelt abban a kérdésben, hogy a magánélet mennyire bizonyulhat sérthetetlennek, illetve milyen mértékben akadályozható meg annak bekövetkezte, hogy mások illetéktelenül hozzáférjenek az online megosztott információkhoz. Legyen szó rendszeres internethasználatról, a közösségi médiabeli aktivitásról, az online vásárlásokról vagy éppen a banki ügyletekről, az adatvédelem megkerülhetetlenül képbe lép.

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.