2017.03.03. 11:00:01 16063 370

Ezek a trükkök újjá varázsolják a régi holmiaidat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fürdőszoba és más helyiségek csempéit szépen le lehet mosni, azonban a fugán az nem segít. Ennek tisztításához használj hipó és víz 1:1 arányú keverékét. Ne felejts el alaposan szellőztetni a művelet közben és után! Még 7 tipp a tavaszi nagytakarításhoz!

(Kép: brightside.me) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com (Kép: brightside.me)

Vágódeszka

Tüntesd el a szennyeződéseket, vágások nyomait egy mosogatószivaccsal, mosószerként használj só és citromlé keverékét!

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Réz edények

A réz kiváló hővezető képessége miatt az egyik leggyakrabban használt anyag. Valószínűleg te is imádod ezeket az edényeket - ideje felújítani. A só lesz megint a segítségedre, szórd be az edényt, majd önts rá egy kis ecetet. Durva szivaccsal törölgesd át.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Tányérok

A tányérokról nyomtalanul el tudod tűntetni a vágások nyomait, erre a célra használj speciálisan porcelánhoz való polírozószert.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Tepsi

A tepsiből az odaégett zsír nyomát a legnehezebb kimosni. Éppen ezért már néhány használat után is elég csúnyán tudnak kinézni. Keverj össze kevés hidrogén-peroxidot szénsavas vízzel, majd a keverékkel fújd le a tepsit, és hagyd hatni legalább 30 percig. Utána simán leöblítheted, olyan lesz, mint újkorában.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Padlószőnyeg

Szinte bármilyen foltot eltávolíthatsz az alábbi módszerrel. De legalább érdemes megpróbálni. Keverj össze egy rész ecetet és két rész vizet. A keveréket tedd szórófejes flakonba majd alaposan fújd be a foltot. Takard le egy nedves ruhával, és arra tegyél gőzölőre állított vasalót fél percre.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Fehér cipők

A fehér edzőcipőket bármennyire óvod a kosztól, előbb-utóbb szürkülnek. Hogy újra fehérré varázsold, mostd az alábbi keverékkel: egy evőkanál mosogatószer, három evőkanál hidrogén-peroxid és két evőkanál szódabikarbóna.

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Bőr bútorok

A bőr bútorokról az apró karcolásokat, sérüléseket eltávolíthatod, valamint teljesen felújíthatod azokat babaolajjal (vagy ha nincs kéznél olivaolajjal is). Ne használj belőle egyszerre sokat, inkább több lépésben kend át a bútorokat! Arra figyelned kell, hogy ne hagyj ki részeket, mindig törölgesd át vékonyan az egész bútort!

(Kép: brightside.me)(Kép: brightside.me)

Forrás: brightside.me

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...