2019.10.26. 10:22:50 6837 283

Ezek a szerszámok legyenek otthon - a női háztartásban is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze a barkácsolás az apróbb háztartási javítások a legtöbb családban a férfiak erényeit dicsérik, és ha egyedül élünk is nőként, általában van egy mentsvárunk, akihez fordíthatunk, ha bütykölni való, felfúrandó kép vagy meglazult kilincs vár a sorára. Mégis van egy-két alap szerszám, aminek minden háztartásban ott a helye, szükség lehet rá.

Szerszámok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerszámok

Murphy óta nem kérdés, hogy ami elromolhat az idővel el is romlik – és többnyire akkor, amikor nem nagyon nem kellene. A segítség pedig nincs mindig kéznél – holott a megoldás olykor elég egyszerű, csak eszköz kellene hozzá. A következő szerszámok nem kerülnek sokba, nem foglalnak nagy helyet és te magad is elbánsz velük szükség esetén. Tehát jobb, ha tartasz belőle otthon, a biztonság kedvéért.

Kalapács

Masszívabb klopfolóval olykor helyettesíthető, de azért mégis jó, ha van otthon egy kis méretű kalapácsod. Nem csak szöget üthetsz vele a képeknek a falba, de a dió töréshez is hasznos. Meg még vagy egy millió dologhoz, amikor valaminek oda kellene vágj egyet kettőt és jobb híján a papucsod sarkával igyekszel megoldani a helyzetet. Legyél egy fokkal felkészültebb. Ami nem akar bemenni, azt is üsd be a saját kis kalapácsoddal.

Csípő és harapófogó

Drótok, kötegelők és egyéb makacs holmik elvágásával ne vágd tönkre a legjobb konyhakésed! Legyen egy csípőfogód otthon. Amivel a finom mozdulatokhoz szokott női kacsó is könnyedén elvág bármi nemű kötözőt és nem lesz sebtapasz a művelet vége. A harapófogó nem ugyanaz. De az is igen jól tud jönni szükség esetén. Kihúzni, kitépni, kicsavarni, egész aprót nagyon erősen megfogni – na ezt tudja profi szinten egy jó harapófogó. Rossz helyen ágaskodó szöget semmi perc alatt kihúzol vele Te magad is és ha a csöpögő csapon kell egyet szorítani, az sem akadály többé.

Sniccer

Legyen otthon egy jó sniccer. Csomagbontáskor, kreatív kézműveskedés során egyaránt hasznos, ha van mivel vágni és nem a konyhakés ismét az opció. Gondolj csak a gyerek jelmezére… Kartont semmivel nem olyan egyszerű felszabdalni, mint egy jó éles sniccer segítségével.

Csavarbehajtó

Csavarhúzó aztán tényleg majd minden háztartásban akad, egy lapos és egy csillag legalább. Ám ez egy gyönge női kézben nem mindig segítség. Az akkus csavarbehajtók azonban óriási segítséget nyújtanak – hiszen a megszorult, beöregedett csavarokat is villámgyorsan kiszedheted velük, amiket kézi erővel talán mozgásra sem tudnál bírni. Nem csak kifelé, de befelé is hatékonyan tekernek – egy svéd bútoráruház látogatás után fele annyi idő telik majd el a bútorösszerakással, ha nem a csuklódat erőlteted.

Mérőszalag és vízszintező

Ez a kettő már a lakberendezésnél is fontos, de később is elengedhetetlen. Mielőtt megvennél bármit, mérd le, hogy befér-e, hogy mekkora kell. Hogy elférsz-e majd mellette. Mikor a képet feltetted ne a teljes családot sorakoztasd fel, hogy mondják meg, jó vagy ferde. Fogj egy vízszintezőt és menj biztosra. Szekrényt, asztalt, polcot, de még mosogatógépet is vízszintben érdemes tartani, így tényleg jó szolgálatot tesz majd!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.