2017.08.07. 08:25:42 10188 287

Ez égés… - Mit tehetünk az edénnyel, ha odakozmált az étel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még a legjobbakkal is előfordul, hogy egy röpke pillanatra elkallódik a figyelmük, vagy éppen rohamtempóban kell elkészíteniük az ebédet, vacsorát, és bizony kicsit, vagy éppen nagyon odakozmál az étel. Ha gyorsak vagyunk, az étek még talán menthető, az edénnyel viszont biztos, hogy meggyűlik a bajunk.

Leégett étel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leégett étel

Persze, ott vannak a dörzsiszivacsok, súrolószerek, meg mindenféle csodák, amikkel szinte pikk-pakk, eltávolíthatóak ezek a szennyeződések. Persze, hogy az edény kicsit karcos lesz, azzal számolnunk kell… És nyilván a különböző vegyszerek is hatásosak, de mi van, ha mi óvni szeretnénk környezetünket és minimálisra csökkenteni ezek használatát? Szerencsére van olyan házi megoldás, amit érdemes kipróbálni!

Sót neki!

Ugyan kicsit időigényes megoldás, de megéri, ha természetes módszert alkalmaznál! Engedd a „sérült” edényt tele vízzel, tegyél bele két evőkanál sót. És most hagyd állni néhány óráig! Ha megvan, csak egyszerűen mosogasd el! Nincs szükség súrolásra, dörzsölésre, a só már elvégezte a „piszkos munkát”!

Ha a tepsi látja kárát a főzőcskének, itt találsz tippeket a tisztításához!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?