2017.04.30. 08:30:41 13750 382

Oda a tepsi? Nem, ha ezzel a 3 trükkel próbálkozol!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vasárnapi ebéd, persze, megint rohanás, kifut a leves, odakap a rizs, a Sötét ötven árnyalata pedig nem a mozivásznon, hanem a sütőben sült húson, vagyis inkább a tepsin lesz látható. Merthogy kicsit odaégett. A hús ugyan finom lett, de a tepsi egy lépéssel megint közelebb került ahhoz, hogy a szemétben landoljon.

Leégett tepsi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leégett tepsi

Van megoldás? Van megoldás! Ha villámgyors segítségre van szükséged, akkor is, vagy ha több idő jut a tepsi „megtisztulására”, akkor is van segítség! És persze a lényeg, hogy dörzsölés és mindenféle durva módszerek nélkül megússzuk a dolgot!

Ha időnk, mint a tenger…

… de legalábbis 1 éjszaka rendelkezésünkre áll, hogy a tepsi megtisztulhasson. Ha van rá lehetőséged, egy éjszakát tedd ki a szabad levegőre az edényt, mondjuk a teraszra, erkélyre. A külső páratartalom fellazítja az odakozmált ételt. Másnap egy összegyűrt újságpapírral könnyedén letisztíthatod. És indulhat a mosogatás a szokásos módon!

Ha csak 1 órácskánk van

A tepsi aljára tegyél antisztatikus kendőt, rongyot, majd engedj annyi vizet az edénybe, amennyi ellepi az egész alját. Erre mehet egy adag mosogatószer, szépen eloszlatva, hogy mindenhova jusson. Hagyd állni egy órát, majd önts le róla a vizet, távolítsd el a kendőt, és ezzel együtt az odaégett szennyeződést is. A maradék piszok egy szivacs segítségével könnyedén eltávolítható.

Ha egy órád sincs

Ha villámgyors segítség kell, vesd be a következő trükköt! Ehhez szükséged lesz fél csomag sóra, amit a tepsi aljára kell öntened, szépen eloszlatva. Ezután mehet az edény a meleg sütőbe, amíg a só barnás árnyalatot nem kap. Ha kész, egyszerűen önts ki a tepsiből a sót és szerencsés esetben távoznak az odaégett részek is. Ezután a szokásos módon mosd el a tepsit!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...