2015.11.06. 15:50:53 9828 234

Extravagáns, helytakarékos megoldások kislakásokba
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre többen választják a kislakásokat, a kisebb élettereket, hiszen a lakhatás is egyre drágább és drágább lesz. Az albérlet- és a lakásárak is az egekbe szöktek a frekventált helyeken. Ez a tendencia létjogosultságot ad egy olyan ágazatnak, ami eddig csak elhanyagolhatóan volt jelen. Ez pedig a helytakarékos megoldások piaca.

Helytakarékos megoldások - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Helytakarékos megoldások

Az egyik ismerősöm kis lakása gyakorlatilag egy hét alatt elkelt a fővárosban. Rengetegen elmentek megnézni a mindösssze 33 négyzetméteres stúdiólakást, ahol a konyha és a nappali+hálószoba egy légtérben volt. Ezenkívül egy fürdő található a kecóban. Viszont tele volt ötletes megoldásokkal, amitől az ember nem is érezte olyan kicsinek a teret.

Mindenkinek tetszett például az egyedi tervezésű, erősített dobogó és az alóla előguruló, hatalmas franciaágy, amit kimondottan abba a lakásba terveztek. A dobogó olyan magas volt, hogy le lehetett rá ülni, valamint egy kis lépcsőn fellépkedve két fotel (sőt, akár egy kisebb kanapé) és egy dohányzó asztal is elfért rajta, így egy extra nagy nappalit kaptak, és nem kellett az ágy méretében sem kompromisszumot kötni, hogy ez megvalósulhasson. A konyha és a nappali-hálószoba lapfüggönnyel volt elválasztva, az egyedi hangulathoz hozzájárult az ablaknál található beugró, ahol szintén le lehetett csüccsenni a kis dobogóra.

Helytakarékos megoldásokHelytakarékos megoldások

A következő videókban hasonlóan jó ötleteket leshetünk el, s már csak egy ügyes asztalos vagy mesterember kell, hogy megvalósítsa nekünk, töredék áron.

Helytakarékos, ám exkluzív bútordarabok

25 apró trükk, amivel helyet spórolhatsz

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.