2021.12.06. 15:33:37 8748 289

Év végén sok pénz ütheti a markunkat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A december nem arról híres, hogy ilyenkor az emberek rendkívül szorosra húzzák a nadrágszíjukat, és spórolnak, ahogy csak bírnak. Igaz? Kiváltképp hajlamosak vagyunk túlköltekezni magunkat, ha népes a család. A sok akció és hirdetés, reklám sem könnyíti meg a dolgunkat.

Karácsonyi költekezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi költekezés

Győzzük kivédeni a rengeteg csábító termék és szolgáltatási ajánlatot. Ilyenkor szorongással számoljuk a pénzünket és a hátramaradt napokat, amit még a megspórolt összegből ki kell húzzunk valahogy a következő bevételig. Nem egyszerű ez a feladat. Ilyenkor szól a legkevésbé arról az életünk, hogy honnan juthatunk hozzá plusz bevételekhez, amivel kicsit fellélegezhetünk egy időre. Mi viszont most ezeknek jártunk utána. Érdemes odafigyelni, mert sok pénzhez juthatunk, ha jól tervezünk év végén!

A pénzügyi tervezés egész évben fontos, ezt le kell szögeznünk. Nem csak egy-egy hónapban kell a fejünket fogni, hogy miből húzzuk ki a következőig, hanem érdemes jóelőre gondolkodni és néhány átgondolt megtakarítást elindítani, amint tehetjük, hogy félreteszünk egy bizonyos összeget. Ez miért jó? Mert nagyon sok olyan pénzügyi termék és megtakarítás létezik, amit az állam támogat. Ezeknél a megtakarításoknál lényeges adókedvezmény, adóvisszatérítés várható, ami azért nem mellékes, ha a családi kasszába visszaáramlik.

A nyugdíj-megtakarítások nagy része és az egészségpénztárak is ilyen konstrukcióval működnek. A maximális adóvisszatérítéssel olykor nagyon komoly összeg folyik vissza a zsebünkbe, ha okosan állítjuk össze a megtakarítási csomagokat. Ezeket egy pénzügyi szakértővel jól átgondolva bármikor elindíthatjuk.

A pontgyűjtő kártyák és ajándékutalványok is jól működhetnek, ha okosan használjuk őket. Természetesen oda kell figyelni minden apróságra, de néha érdemes erre is időt szánni, mert nagyon jól lehet gazdálkodni velük, különösen ilyenkor, év végén. Továbbá járjunk utána a kötelező gépjármű-biztosításunk módosításának is. Nem szabad kihagyni, mert sok pénzükbe kerülhet, ha nem követjük az árváltozásokat. Időben keressünk kedvező ajánlatot és indítsuk el a biztosítóváltást, mert ezzel is nagyobb összeget spórolhatunk. A távközlési eszközeink és szerződéseink évi felülvizsgálatát se hanyagoljuk el.

Sokan ajándékoznak ilyenkor telefont, internet és tévé előfizetést. Kukkantsunk rá a már meglévő előfizetéseinkre. Ha már nem túl előnyösek, akkor talán újra érdemes átböngészni az év végi ajánlatokat és váltani. A határozott idejű szerződésekre ilyenkor nagyon figyeljünk oda. Ha idő előtt szeretnénk szolgáltatót váltani az nagyon sok pénzünkbe kerülhet, kötbér formájában, nehogy pórul járjunk. Szóval, ne legyünk restek, vessük bele magunkat a pénzügyeink rendezésébe év végén, mert megéri.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...