2015.11.07. 11:00:38 9293 283

Ételek, amiket inkább ne adj a kutyádnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem is hinnénk, az ebek micsoda nassbajnokok bírnak lenni. Vagyis inkább mindenevők. A családunk egyik kedvence, aki ma már az örök vadászmezőkön kergeti a jobbnál jobb falatokat, az utóbbi kategóriába tartozott. Ám nem mindig figyeltük, hogy a csemege, amit kapott, kutyának való-e?

Ebcsemege? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ebcsemege?

Mert megeshet, hogy ami nekünk, embereknek, a finom és tápláló falatok közé tartozik, az számukra akár méreg is lehet.

A következő lista hasznos lehet minden felelős gazdinak, akik igyekeznek odafigyelni kedvencük egészségére.

Ételek, amikből ne legyen jutalomfalat

Akár szúrhat is

Nem más, mint a csirkecsont. Míg a puha csirkehusi igazi csemege lenne az ebeknek, addig az apró, hegyes csontok akár a gyomorban is kárt tehetnek. De ugyanilyen veszélyes lehet a főtt kukorica csöve is.

Boszorkányra, kutyára veszélyes

Ez nem más, mint a fokhagyma. Illetve úgy általában a hagymafélék, melynek különböző „alkotórészei” akár méregként is hathatnak a kutyára. Ám a tünetek csupán a „behagymázás” után néhány nappal jelentkezhetnek sötét vizelet és fáradékonyság formájában. Ilyenkor bizony irány az orvos.

Ha valami bűzlik…

… vagy enyhe hasmenés kínozza a kutyát, meglehet, több tejterméket fogyasztott, mint kellett volna. Bizony, az ebek is laktózérzékenyek, így a túlzásba vitt tejes finomságok megzavarhatják az emésztésüket.

Máj, ó, máj!

Habár viszonylag nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani ebből a belsőségből, azért figyeljünk oda, ha egy bőségesebb „májlakoma” után túlzott soványságot, deformálódott csontokat tapasztalunk a kutyákon. Ez a májban található A-vitaminnak „köszönhető”, melynek túlzott bevitele akár mérgezéshez is vezethet ebek esetében.

El a kezekkel a nyírfacukortól!

Ha az olvasók közül valaki már használt nyírfacukrot, bizony tapasztalhatott enyhe, esetleg erősebb hasmenést. Nos, a kutyákra még ennél is nagyobb veszélyt jelent. Náluk gyengeség, remegés, láz, levertség, ájulás, de akár kóma is felléphet.

Bifsztek ne legyen a menüben, ha lehet

Illetve a nyers húsokat, főként a lazacot és a sertést kerüljék a kutyák, vagyis ilyen jellegű maradék ne kerüljön a táljukra. Ezek a nyers dolgok tartalmazhatnak parazitákat, melyek a bél- és gyomorrendszer megbetegedéséhez vezethetnek. A tünetek magas láz és véres, híg széklet.

Az avokádó nem kutyacsemege

Ez a benne található toxinok miatt van így, melyek méregként is hathatnak az ebre.

A csoki pedig nem jutalomfalat

Higgyétek el, a kutya is imádná, vagy imádja is a csokoládét, de inkább ne ezzel jutalmazzuk. Az édességben található kakaó, koffein és teobromin hányáshoz, gyomorfájdalmakhoz, rohamokhoz, szélsőséges esetben akár halálhoz is vezethet.

Forrás: kutyabarat.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.