2022.06.24. 16:15:33 8940 288

Étel az agynak - 5 finomság, ami segít fókuszálni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezek az ételek és italok, nemcsak finomak, hanem segítenek a jobb koncentrációban is. Ha szükséged van némi segítségre, hogy tovább tudj figyelni, éberebb legyél vagy jobban fogjon az agyad, és a memóriád is javuljon, fordul ezekhez a természetes “szerekhez”.

Friss narancslé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss narancslé

Kávé

Tudjuk, hogy a koffeintől éberebbek leszünk, segít abban, hogy átlendüljünk a “kajakómán” vagy egy kevésbé pihentető éjszakán. Van, aki el sem tudja a reggeleit képzelni nélküle. Hatása rövid ideig tart, ha pedig túl sokat fogyasztunk belőle könnyen áteshetünk a ló túloldalára, és kényelmetlenül, “túlpörögve” érezhetjük magunkat. Szóval csak óvatosan.

Mogyorós csoki

Vagy mandulás. :) Főleg étcsokoládé, hogy a cukor fogyasztással ne vigyünk be több kalóriát a kelleténél. A magvakban található E-vitamin valamint a csokiban található koffein tartalom ütős kombináció az agynak. Segít a koncentrációban, és hosszútávon is védelmet nyújt az agynak.

Áfonya

Állatokon végzett kutatások azt sugallják, hogy az áfonya segít az agy karbantartásában, valamint rendszeres fogyasztásával csökkenthető a demencia és az Alzheimer-kór megjelenésének az esélye.

Egészséges reggeli

Egy könnyed reggeli nagyon jót tesz a koncentrációs képességnek. A kutatók azt találták, hogy azok a diákok, akik reggeliznek, jobban teljesítenek az iskolában. A teljeskiőrlésű gabonák tejtermékkel és gyümölccsel jó választásnak számítanak, míg a kalóriadús reggelikkel éppen ellenkező hatást érünk el - csökken a figyelem. Így a tükörtojást kolbásszal inkább hagyjuk ki, ha szükségünk van az agyunkra, már pedig miért is ne lenne. :)

Gyümölcslé

Egy kis narancslé vagy más 100%-os gyümölcslé elfogyasztása éppen elegendő cukorral látja el az agyadat ahhoz, hogy rövid távon besegítsen neki. A memória és a koncentráció is javul, de itt is érvényes az, hogy ha túl sok cukrot vagy hozzáadott cukrot fogyasztunk, azzal inkább ártunk, mint használunk.

Forrás: https://www.webmd.com/add-adhd/ss/slideshow-brain-foods-that-help-you-concentrate

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádod a császármorzsát? – Ne mondj le róla akkor sem, ha vegán vagy!

Míg 5-10 évvel ezelőtt igazi kihívásnak számított, ha valaki valamilyen alternatív étkezést, életmódot követett, esetleg valamilyen ételallergiától szenvedett, hiszen egy-egy menü hozzávalóit megkeresni nem volt a legegyszerűbb feladat, addig manapság már sokkal könnyebb dolgunk van.

Sajtimádók, figyelem!

A lágy, fehérpenészes, félkemény, kemény, gyúrt, sós, savós, ömlesztett, belsőpenészes sajtoknak milliós nagyságrendű rajongótábora van világszerte. És mint tudjuk: sajtból van a hold is, valamint jó néhány tanulságos történetben központi „szereplőként” jelenik meg ez a különleges tejtermék. Említésre méltó példaként a La Fontaine fabuláiból ismeretes A holló meg a róka című mesében megjelenített sajt, mint a konfliktus kiváltó oka, avagy más szemszögből, mint a kívánalom tárgya.

Legyen neked is madárbarát a kerted!

Peter Kahn a Washingtoni Egyetem pszichológia professzora hosszú évekig kutatta azt a kérdést, hogy milyen kapcsolat van az ember és a természet között, és miért van az, hogy a technológiai prosperálással párhuzamosan a természet egyre csak visszahúzódik, pusztul? A természet sokak életében már csak a David Attenborough-féle filmeken át szűrődik be a nappaliba, ahol nincs a biztonságos távolságban lévő állatoknak sem szaga, sem különösebb köze a szemlélőhöz. Ez az úgynevezett „technológiai természet” jelensége.