2018.08.03. 17:37:09 10708 307

Esküvői kisokos - Ezt az 5+1 dolgot inkább ne csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Javában kopnak a magas sarkú cipők, pörögnek a menyasszonyi ruhák és csujjogat a násznép, az esküvői szezon közepén járunk. Ha már esküvők, íme néhány alapvető etikett szabály, amelyeket érdemes betartania a vendégeknek.

Esküvő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esküvő

Ne vedd fel a szertartást és ne fotózz közben!

Ne vedd el a videós és a fotós munkáját, és semmi esetre se állj oda a fotós mellé, amikor fotóz! A pár nem tudja majd, hogy kire nézzen, ráadásul akadályozhatod a hivatásos fényképészt a munkájában.

Nem kell mindent megosztani Facebookon

Hadd legyen az a pár privilégiuma, hogy mit oszt meg az esküvőjéből a közösségi médián. Persze egy közös fotó a menyasszonnyal vagy a saját pároddal még belefér, de nem kell az esemény, a dekoráció és a vacsora minden részletét megosztani a publikummal.

Ne érkezz jóval korábban, de ne is késs!

Ha túl korán érkezel, az nehézséget okozhat a vendéglátóknak, vagy a párnak, ha még nincsenek felkészülve a vendégek fogadására. 30 perccel az esküvő előtt még rendben lehet, de korábban semmi esetre se! A késést talán ki sem kell fejtenünk, rendkívül udvariatlan. Ha másként nem tudod megoldani, akkor állj meg valahol a hátsó sorokban.

Ne vegyél fel fehér ruhát!

A fehér az a menyasszony színe! Régebben a fekete és a piros is kerülendő volt, de manapság ezek a színek nem tiltólistásak. A fekete klasszikus színnek számít, ami a kisestélyiket illeti, a pirosra azért rákérdezhetsz, hátha piros lesz a menyecskeruhája az arának. (Ez még mindig előfordulhat hagyományos esküvőkön, de a kis menyecskék a szivárvány minden színében pompázhatnak.)

Ne vigyél magaddal plusz embert!

Az ültetési rend nem egy óra alakul ki, nagyon sok munka, így utolsó pillanatban nem illik bejelenteni, hogy még egy fővel kell számolni a részedről, bejelentés nélkül pedig tényleg ne vigyünk senkit, hiszen a vacsora fejadagba se lett beleszámolva.

+1. Ne idd le magad a sárga földig!

Alapvető dolog, de azért mindannyian voltunk már olyan esküvőn, ahol a násznép valamely tagja kicsit felöntött a garatra… Ne mi legyünk azok, akikre úgy emlékeznek, hogy "Tudod, az a srác, aki a földön pörgött"! :) A vőlegényt se itassuk!

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.