2016.09.18. 11:10:41 13843 356

Erre figyelj, ha kerülget a megfázás – Egyszerű tippek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most, hogy „vége van a nyárnak” és „hűvös szelek járnak”, jó lesz, ha felkészítjük szervezetünket arra, hogy hamarosan meg kell küzdenie a megfázás, nátha, köhögés okozta kellemetlenségekkel. Ha gyógyszerek helyett inkább a természetes gyógymódok, immunerősítők mellett maradnál, érdemes tovább olvasnod.

Kellemetlen megfázás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kellemetlen megfázás

Nem kell ördöngös dolgokra gondolnod, csupán elég, ha apró dolgokra odafigyelsz, és máris könnyebben ellenállsz, vagy túl leszel a megfázás nem túl kellemes tünetein.

Ha elkerülnéd a nyavalyát…

… vagy már elért, de könnyebben legyőznéd, ezekre figyelj!

  • A napi 2,5-3 liter folyadékot mindenképpen fogyaszd el, akár víz és/vagy valamilyen finom tea formájában. Ez nem csak az esetleges izzadás alatt elvesztett vizet pótolja, hanem a köhögéstől meggyötört toroknak is jót tesz.

  • Ne lustulj el, ha lehet, minden nap szakíts időt egy kis mozgásra! Ha ez csak egy fél órás séta, már azzal is sokat tettél egészségedért!

  • Ne csak a folyadékra, az ételeidre is figyelj! Kerüld a nehéz, zsíros ételeket, könnyű, ám tápláló finomságok kerüljenek a tányérodra. A betegségben legyengült szervezetedet ne terheld „vaskos” falatokkal! Legyen az étrended része a zöldség, gyümölcs, ne csak a gyengélkedős napokon, hanem megelőzésként is.

  • Töltsd fel szervezeted C-vitamin raktárait is! A citrom erre kiváló, ám arra figyelj, hogy ne a forró teába rakd, hiszen akkor elvész az értékes alkotóelem.

  • Inhalálj! A forró, gyógynövényes, mentolos, esetleg kamillás gőz kitisztítja a légutakat, segít felszakítani a torokban letapadt váladékot.

  • Fedezd fel a gyógynövények varázslatos erejét! Érdemes utánanézni, olvasni, melyik gyógynövényt érdemes használnod megfázás, köhögés, láz, nátha esetén. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatásuk miatt remek választás lehet őszi nyavalyák esetén.

  • Nagyanyáink házipatikájából is válogathatsz! A hagyma, fokhagyma, a gyömbér, a citrom szinte minden háztartásban megtalálható, könnyen beszerezhető és csodákra képes a legyengült szervezettel.

  • Az öltözködésre is ügyelj! Csak rétegesen, így könnyen alkalmazkodhatsz a reggel még, este már hűvösebb, napközben még kellemes időjáráshoz.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...