2022.10.08. 17:43:26 7862 253

Erősítsd az immunrendszeredet vízzel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron nagyon szeretünk vízközelben lenni és rengeteget pancsolni valamely tenger partján vagy hazai vizeink mellett. Természetesen ez a pihenés a legjobb módja a kikapcsolódásnak, ezt nem is vitatjuk. Azonban nagyon sokat tehetünk az egészségünkért az őszi és téli időszakban is, a víz segítségével. Máris eláruljuk hogyan.

Habfürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Habfürdő

Wellnessezni azt gondolom mindenki szeret. Laikusként az embernek erről az jut eszébe, szinte azonnal, hogy, meglógunk egy hosszú hétvégére a családdal vagy a párunkkal egy drága wellness szállodába, és ott lógatjuk a lábunkat a medencék szélén nyugágyban pihegve, vagy jókat ázunk a termálvízben üldögélve. Valóban, a legtöbb embernek maga a wellness szó körülbelül ennyit is jelent. Ez azonban ennél jóval érdekesebb és összetettebb dolog, mint ahogyan mi azt sejtjük.

A wellness nem csak a lustálkodást és termálvízben ázást fedi le, hanem minden olyan tevékenységre gyűjtőszó, ami vízzel, az egészséges jólléttel kapcsolatos. Wellnessezni bizony nem csak egy hétvégén, drága szállodákban vagy fürdőkben lehet. Meglepő, de otthon is wellnesseztünk a saját fürdőszobánkban! Ugye erre még nem gondoltatok?

A víz jótékony hatásairól sokat tudunk. A vízben való úszás, mozgás önmagában is rendkívül egészséges sport. Azt azonban kevesebben tudhatják, mennyire jótékony hatású az immunrendszerünkre, és nagyban erősíti azt. Ez általában a víz hőmérsékletével és a különböző vizes terápiák, fürdők segítségével érhető el. A klasszikus wellness az a termálvizes fürdő, ami általában melegvízű termálmedencék gyógyvizében való tartózkodást jelenti. Ez azonban önmagában, bár nagyos sok betegségre gyógyhatással lehet, az immunrendszer erősítésére nem elegendő. Ha ilyen termálvizes fürdőben tartózkodunk érdemes váltogatni a hideg-meleg fürdőt. Legtöbbször van ilyen fürdőkben hidegvizes úszómedence is. Ha nincs, akkor viszont érdemes a meleg víz után egy fokozatosan hidegre állított zuhany alatt fürdeni. Ez nagyon segíti a vérkeringésünk rendbetételét és valóban jó az immunrendszerünknek.

Ha nem tehetjük meg, hogy egy teljes hétvégére kikapcsolódjunk egy szállodában, a fürdőszobánkban is wellnesseztünk. Egy nagy kád forró vízben lubickolhatunk kedvünkre, amit feldobhatunk habfürdővel, illó olajokkal vagy fürdősókkal. A melegvizes fürdő után pedig ugyanúgy érdemes szépen lassan hidegre állított zuhannyal lehűteni magunkat és felpezsdíteni a vérkeringésünket. Arra azonban nagyon vigyázzunk, hogy ezt óvatosan tegyük. Míg hozzá nem szokik a szervezetünk, csak fokozatosan állítsuk hidegebbre a csapot. A lábfejünket hűtsük le legelőbb, majd szépen lassan felfelé haladva a lábszárunkon, combjainkon, majd karjainkon folytassuk. Ezután jöhet a hát, nyak, arc és legvégül a hastól lassan felfelé haladva a mellkas. A szív környékét hagyjuk legutoljára. Aki érzékenyebb és ezt nem tartja be könnyen pórul járhat, ha nem bírja a szíve a hirtelen testhő csökkenést. A legelső ilyen meleg-hideg vizes fürdő után érezni fogjuk az az üdítő felfrissülést, pezsgést, amivel a vérkeringésünk jelzi, mennyire kellemes is ez a folyamat számára.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...