2015.06.13. 08:30:00 9532 275

Előtte, közben, utána - Készítsd a bőröd a nyári barnaságra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A barnaságot nem lehet nem szeretni. Minden jobban áll rajtunk, arcunk élettel telibb, boldogságunk határtalan. Ha tehetnénk, le sem vennénk a természetes napbarnítottságot egész évben. De még mielőtt a Nap barnító sugarai elé vetnénk magunkat, nem árt gondoskodni bőrünk „előkészítéséről”.

Napozás előtt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás előtt

Fontos, hogyan készítjük fel bőrünket a napfürdőzésre. Ám az sem mindegy, hogy napozás alatt, illetve után hogyan védjük, ápoljuk testünk elsődleges „pajzsát”.

Mielőtt napozni mész

Radírozz!

Ha rendszeresen jár szoláriumba, talán nem újdonság számodra ez az információ. Fontos, hogy mielőtt Nap éri a bőrödet, megszabadítsd az elhalt hámsejtektől, hogy az szép, egyenletes legyen. Úgyhogy ne feledkezz meg a radírozásról, napozás előtt sem!

Ápold!

Ne feledkezz meg a különböző testápolók használatáról sem. Ha reggel, vagy napközben hanyagolod is őket, este mindenképp krémezd be a tested, ha el akarod kerülni a száraz, nedvességhiányos bőrt.

Igyál!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nyáron még fontosabb a folyadékbevitel! Bőrödnek (is) szüksége van rá, hogy belülről is hidratáld!

Amikor napozol

A naptej

Figyelj, hogy nehogy lejárt szavatosságú naptejet használj! Legalább 30 perccel a napozás előtt vidd fel bőrödre a naptejet. Ne feledd: a szoliban már barnult bőrnek is kell a védelem!

Ismételj!

Ha a napozás elején egyszer bekened a bőrödet, az nem elég! Ha megmártóztál a hűvös haboknak, mindenképp kend be a bőrödet újra! Arra azonban figyelj, hogy hiába kened be újra a bőrödet, attól még a kritikus órákban kerüld a Napon való hosszabb tartózkodást!

Figyelj!

Az arcod, illetve az azon kiálló részek, mint az orr, fül, ajkak védelmére is fordíts nagy gondot! Ne maradjanak ki ők sem!

Olvass!

Ha gyógyszert szedsz, figyelmesen olvasd el, hogy nem korlátozza-e a Napon való tartózkodást. Bizonyos gyógyszerek hatására bőröd érzékenyebbé válhat, előbb megéghetsz.

Utána

Irány a zuhany

Bizony, a zuhany! A hosszantartó ülőfürdőt napozás után felejtsd el! Figyelj a víz hőmérsékletére is, a forró helyett inkább a kellemesen langyos vizet részesítsd előnyben! De valószínűleg nem is kívánod majd a túl meleget!

Egyél!

De nem mindegy, mit! A vitaminokban gazdag ételek segítenek belülről megőrizni a barnaságod! Fogyassz sok ananászt, citrusféléket, zöldséget, gyümölcsöt, finom salátákat!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.