2016.12.08. 14:00:38 10468 279

Élő állat ajándékozása – Valóban olyan jó ötlet?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyos ünnepi alkalmak újra és újra aktuálissá teszik az élő állatok ajándékozásának témáját, hiszen a húsvéti nyuszi vásárlási láznál sokkal szélesebb körről van szó. Születésnapi ajándékként, illetve a karácsonyfa alá is kerülhetnek új gazdihoz kisállatok.

Élő állat ajándékba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Élő állat ajándékba

Mikor ajándékozzunk állatot?

Mindenképp egyeztessünk az ünnepelttel vagy az ünnepelt családjával, hogy valóban jó-e az ötletünk, és pontosan milyen állat a kívánság tárgya. A leendő gazda tisztában van-e vele, hogy egy kisállat hamar felnő, és fel van-e készülve az összeszokás során előfordulható galibákra pl. szobatisztaság.

A kisállat kiválasztása

Amennyiben az ajándékozott elég idős ahhoz, hogy kiválaszthassa a kis kedvencet, vigyük őt is magunkkal. Nagyszerű élményt szerezhetünk így neki, még ha el is marad a klasszikus meglepetés.

Kölyök állatot mindenképp megbízható, és leinformálható tenyésztőtől válasszunk. A kezdeti magasabb költségeket hamar ellensúlyozni fogja, hogy betegségre kevésbé hajlamos, hosszabb életű társsá válhat az állat.

Amennyiben az ajándékozott és családja nem zárkózik el felnőtt állat befogadásától, mindenképp nézzünk körül a fajtamentő egyesületeknél, vagy kutya és macska esetén természetesen a környékbeli menhelyek is szóba jöhetnek. Ilyenkor nemcsak az ünnepeltnek szerzünk örömöt, hanem az örökbefogadás által új gazdához kerülő állatot is hozzásegíthetjük egy boldogabb élethez.

Ne feledkezzünk meg a felszerelésről!

A tenyésztőktől elhozott kölyök mellé a tenyésztő általában pár napra való élelmet biztosít az állatka által ismert eleségekből. De az etetéshez és itatáshoz megfelelő eszközök kellenek, ezért azt sem árt leegyeztetni, hogy az állat tartásához szükséges felszerelések beszerzése kinek a feladata.

Élő állatot kizárólag akkor ajándékozzunk, ha teljes mértékben meg vagyunk arról győződve, hogy az ajándékozott tényleg képes és hajlandó az adott fajtájú állatka ellátására, gondozására, esetleg idomítására és ne adj’ Isten gyógyítási költségeinek fedezésére.

Ne feledjük, az által, hogy bárki gondjaira bízunk egy életet, mi is felelősek vagyunk a sorsáért!

Forrás: macsrancs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...