2015.05.16. 18:00:44 8724 329

Elő a szandállal! – Pedikűr, otthon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasszal mindig úgy vagyok, hogy annyira várom, hogy itt legyen, hogy csak akkor ocsúdok fel, hogy itt volt, amikor már búcsúzik és bohókásan beköszönt a nyár. Így van ez most is: nemrég tettük el a téli csizmát, és hamarosan szandálba bújtatjuk lábainkat. Előtte nem árt egy kis pedikűr, akár otthonunk kényelmében.

Ápolt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt lábak

Szánj egy kis időt lábaid felfrissítésére, mielőtt papucs vagy egy csini kis szandi kerül rájuk.

1. Forró fürdő

Mielőtt nekiesnél a lábkörmöknek, esetleges bőrkeményedéseknek, dugd lábaid egy lavór vízbe, amelyeket különböző olajokkal, sókkal, fürdetőkkel „ízesíthetsz”. Elegendő k. 5 percig áztatni a lábfejeket, ennyi idő elég a bőrnek, körömnek is, hogy megpuhuljanak.

2. Elő a reszelővel!

Habkő vagy reszelő segítségével távolítsd el a bőrkeményedéseket a sarkadról, ujjakról, talppárnáról. Ha nagyon vastag a bőrkeményedés, inkább bízd szakemberre a dolgot. Arra azonban vigyázz, hogy túl sok bőrt ne távolíts el, csak a durva és kemény részeket tüntesd el. A bőrkeményedésnek van védelmi szerepe is. Mindig vizsgáld meg a kezeddel, mennyire érzékeny az adott területen a bőr.

3. Vágd le!

A legjobb, ha a lábujjkörmök vágásához ollót használsz csipesz helyett. És hiába tetszik Neked a magazinokban látott körömforma, itt nem az ízlés, hanem a praktikusság dönt majd. A lábujj mindig lógjon ki a köröm alól-a túl hosszúra hagyott körmök zavarhatnak minket zárt cipő használata közben. A körmök vége legyen egyenes. Állj ellen a kísértésnek, hogy kivágd a sarkokat. Ha mégis megteszed, a körömágy könnyen begyulladhat és be is nőhet a körmöd a bőröd alá.

4. Formázd!

Jöhet a körmök formázása körömreszelő segítségével. Mindig oldalról haladj a köröm közepe felé, finom mozdulatokkal, elkerülve ezzel a körmök későbbi berepedezését. A körömágy bőrét pedig finoman told vissza egy erre alkalmas pálcikával. De soha ne vágd le, mert különben nagyon megvastagszik a bőr. Ha már elérted ezt a „vastag” állapotot, léteznek speciális, a körömágybőr eltávolítására alkalmas készítmények.

5. Jöhetnek a színek!

Hogy ne „csak” ápoltak, hanem divatosak is legyenek körmeid, az idén kenhetsz rájuk krémes pasztellszíneket, metálosan csillogó szürkét, könnyed kéket vagy türkizt. Egy réteg alapozólakk segítségével eltűnnek a köröm egyenetlenségei, ha színre fedőlakk is kerül, növelhetjük a tartósságot. Hogy a nagylábujjad hosszabbnak látszódjon, ne kend át teljesen, a két szélén hagyj pár milliméter helyet. De ami még fontosabb: hiába a csábító színek, néhány hétig legyenek színtelen lábkörmeid, hadd pihenjenek ők is.

6. Egy kis kényeztetés

Végezetül kend be, illetve masszírozd át lábaid egy tápláló krémmel, hogy teljes legyen lábaidnak a kényeztetés.

Forrás: gofeminin.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Arcápolás a csillagjegyünk szerint? Ezt a terméket kell beszerezned hozzá! 2/1

Az asztrológia megmutatja nekünk, hogy születésünk energiája és a bolygónk hogyan befolyásolják természetünket, rámutatva a lehetőségeinkre és a kihívásainkra. A csillagjegyünk ismerete megvilágíthatja szerelmi életünket és karrierünket, ugyanakkor hasznos lehet akkor is, amikor azt kell eldöntenünk, hogy milyen összetevőket használjunk a bőrünkön!

Előzd meg a depressziót, amíg lehet!

Bárhogyan is sajog a szívünk, minden évben eljön az a pillanat, amikor el kell köszönnünk a nyártól néhány hónapra. Nem sokat tudunk tenni ez ellen, de ha sikerült megfelelően feltöltődnünk napsugárral, D-vitaminnal, legalább egy kicsit pihennünk, kikapcsolódnunk, illetve elutaznunk néhány napra, akkor ki fogjuk bírni az előttünk álló időszakot egy kis segítséggel. Mégis mit tehetünk azért, hogy a hűvösebb és sötétebb hónapokat könnyebben viseljük, amíg újra feléled a természet, és élvezhetjük a meleget?

Homoktövis – A természetes immunerősítő

Egy növény, amelyet sokan csak „csodanövényként” tartanak számon. Szerencsére a homoktövis ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Bár eredetileg Ázsiából származik, azonban itthon is egyre több helyen termesztik, sőt Magyarországon védett növényként tartják nyilván. Sikerének titka abban leledzik, hogy rendszeres fogyasztása többféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.