2015.05.16. 18:00:44 9922 330

Elő a szandállal! – Pedikűr, otthon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tavasszal mindig úgy vagyok, hogy annyira várom, hogy itt legyen, hogy csak akkor ocsúdok fel, hogy itt volt, amikor már búcsúzik és bohókásan beköszönt a nyár. Így van ez most is: nemrég tettük el a téli csizmát, és hamarosan szandálba bújtatjuk lábainkat. Előtte nem árt egy kis pedikűr, akár otthonunk kényelmében.

Ápolt lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt lábak

Szánj egy kis időt lábaid felfrissítésére, mielőtt papucs vagy egy csini kis szandi kerül rájuk.

1. Forró fürdő

Mielőtt nekiesnél a lábkörmöknek, esetleges bőrkeményedéseknek, dugd lábaid egy lavór vízbe, amelyeket különböző olajokkal, sókkal, fürdetőkkel „ízesíthetsz”. Elegendő k. 5 percig áztatni a lábfejeket, ennyi idő elég a bőrnek, körömnek is, hogy megpuhuljanak.

2. Elő a reszelővel!

Habkő vagy reszelő segítségével távolítsd el a bőrkeményedéseket a sarkadról, ujjakról, talppárnáról. Ha nagyon vastag a bőrkeményedés, inkább bízd szakemberre a dolgot. Arra azonban vigyázz, hogy túl sok bőrt ne távolíts el, csak a durva és kemény részeket tüntesd el. A bőrkeményedésnek van védelmi szerepe is. Mindig vizsgáld meg a kezeddel, mennyire érzékeny az adott területen a bőr.

3. Vágd le!

A legjobb, ha a lábujjkörmök vágásához ollót használsz csipesz helyett. És hiába tetszik Neked a magazinokban látott körömforma, itt nem az ízlés, hanem a praktikusság dönt majd. A lábujj mindig lógjon ki a köröm alól-a túl hosszúra hagyott körmök zavarhatnak minket zárt cipő használata közben. A körmök vége legyen egyenes. Állj ellen a kísértésnek, hogy kivágd a sarkokat. Ha mégis megteszed, a körömágy könnyen begyulladhat és be is nőhet a körmöd a bőröd alá.

4. Formázd!

Jöhet a körmök formázása körömreszelő segítségével. Mindig oldalról haladj a köröm közepe felé, finom mozdulatokkal, elkerülve ezzel a körmök későbbi berepedezését. A körömágy bőrét pedig finoman told vissza egy erre alkalmas pálcikával. De soha ne vágd le, mert különben nagyon megvastagszik a bőr. Ha már elérted ezt a „vastag” állapotot, léteznek speciális, a körömágybőr eltávolítására alkalmas készítmények.

5. Jöhetnek a színek!

Hogy ne „csak” ápoltak, hanem divatosak is legyenek körmeid, az idén kenhetsz rájuk krémes pasztellszíneket, metálosan csillogó szürkét, könnyed kéket vagy türkizt. Egy réteg alapozólakk segítségével eltűnnek a köröm egyenetlenségei, ha színre fedőlakk is kerül, növelhetjük a tartósságot. Hogy a nagylábujjad hosszabbnak látszódjon, ne kend át teljesen, a két szélén hagyj pár milliméter helyet. De ami még fontosabb: hiába a csábító színek, néhány hétig legyenek színtelen lábkörmeid, hadd pihenjenek ők is.

6. Egy kis kényeztetés

Végezetül kend be, illetve masszírozd át lábaid egy tápláló krémmel, hogy teljes legyen lábaidnak a kényeztetés.

Forrás: gofeminin.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...