2017.03.11. 08:24:27 10956 320

Eljött a nagytakarítás ideje! – Kezdd a matraccal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már március van, lassan talán tényleg kitavaszodik. Az első napsugarakkal együtt pedig talán még a kedvünk is megjön ahhoz, hogy kicsit rendbe szedjük otthonunkat, és szépen lassan nekiálljunk a tavaszi nagytakarításnak. Mondjuk, kezdjük az ágymatracunkkal, csakhogy még pihentetőbbek legyenek az álmaink.

Ágymatrac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágymatrac

Ha egyedül hajtjuk álomra a fejünket, valójában az ágyunkban akkor sem kell a magánytól tartanunk. A legnagyobb körültekintés mellett is különféle atkák, baktériumok, kórokozók otthona lehet az ágyunk, azon belül is az ágymatrac. Megeshet, ezek az apróságok nagy galibát okozhatnak, akár allergiás megbetegedések kiváltói is lehetnek. Míg a huzatot, de akár némelyik ágyneműt is könnyedén bedobjuk a mosógépbe, addig a matraccal kicsit nehezebb dolgunk van. Mihez kezdjünk, hogy újra tiszta, de legalábbis tisztább legyen?

Tisztább matrac, mondjuk így:

Védd!

Használj matracvédőt! Ez könnyen fel- és levehető, illetve mosható. A matrac élettartamát is meghosszabbíthatod, és könnyebben megszabadulhatsz az atkáktól, baciktól!

Forgasd!

Ne feledkezz meg róla, hogy a néhány havonta fordítsd meg a matracodat az ágykeretben! Így minden oldala egyforma terhelést kap majd, egyik oldala pihen, és a későbbiekben elkerülheted a „kigödrösödött” matrac okozta hátfájást.

Elő a porszívóval!

A por, atkák ellensége lehet egy alapos porszívózás! Előtte puhább kefével keféld át a matracot!

Irány a jó levegő!

Ahogy néha az ágyneműket, úgy a matracokat sem árt alkalmanként megszellőztetni. Ha kisebb méretű matracokról van szó, akár az udvarra is kiviheted, mondjuk ráfektetheted néhány székre. Vagy az ablakba is kiteheted. Ha nagyobb méretű matracod van, vedd ki a keretből, állítsd fel és nyisd ki rá az ablakot. Ha igazán nagy fekvőhellyel bírsz, egyedül ne próbálkozz cipelni!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.