2017.03.11. 08:24:27 10969 320

Eljött a nagytakarítás ideje! – Kezdd a matraccal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már március van, lassan talán tényleg kitavaszodik. Az első napsugarakkal együtt pedig talán még a kedvünk is megjön ahhoz, hogy kicsit rendbe szedjük otthonunkat, és szépen lassan nekiálljunk a tavaszi nagytakarításnak. Mondjuk, kezdjük az ágymatracunkkal, csakhogy még pihentetőbbek legyenek az álmaink.

Ágymatrac - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágymatrac

Ha egyedül hajtjuk álomra a fejünket, valójában az ágyunkban akkor sem kell a magánytól tartanunk. A legnagyobb körültekintés mellett is különféle atkák, baktériumok, kórokozók otthona lehet az ágyunk, azon belül is az ágymatrac. Megeshet, ezek az apróságok nagy galibát okozhatnak, akár allergiás megbetegedések kiváltói is lehetnek. Míg a huzatot, de akár némelyik ágyneműt is könnyedén bedobjuk a mosógépbe, addig a matraccal kicsit nehezebb dolgunk van. Mihez kezdjünk, hogy újra tiszta, de legalábbis tisztább legyen?

Tisztább matrac, mondjuk így:

Védd!

Használj matracvédőt! Ez könnyen fel- és levehető, illetve mosható. A matrac élettartamát is meghosszabbíthatod, és könnyebben megszabadulhatsz az atkáktól, baciktól!

Forgasd!

Ne feledkezz meg róla, hogy a néhány havonta fordítsd meg a matracodat az ágykeretben! Így minden oldala egyforma terhelést kap majd, egyik oldala pihen, és a későbbiekben elkerülheted a „kigödrösödött” matrac okozta hátfájást.

Elő a porszívóval!

A por, atkák ellensége lehet egy alapos porszívózás! Előtte puhább kefével keféld át a matracot!

Irány a jó levegő!

Ahogy néha az ágyneműket, úgy a matracokat sem árt alkalmanként megszellőztetni. Ha kisebb méretű matracokról van szó, akár az udvarra is kiviheted, mondjuk ráfektetheted néhány székre. Vagy az ablakba is kiteheted. Ha nagyobb méretű matracod van, vedd ki a keretből, állítsd fel és nyisd ki rá az ablakot. Ha igazán nagy fekvőhellyel bírsz, egyedül ne próbálkozz cipelni!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...