2017.03.13. 08:32:07 9464 237

Éljen a letisztultság! - Tavaszi dekorációs tippek a természetesség jegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a március, ideje leszedni, összegyűjteni a még karácsonyról, szilveszterről maradt színes boákat, kunkori szerpentineket, a még itt és ott felbukkanó konfettiket, és tavaszi vagy tavaszváró díszbe öltöztetni otthonunkat. Maradhatunk a már eddig is bevált színeknél, díszeknél, de előrukkolhatunk valami egészen új dologgal is!

Sárga tulipán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárga tulipán

Ha szeretnénk követni a divatot a dekoráció szintjén is, az idén a jelszó: csak természetesen. Natúr színek, letisztult formák, és minden, ami nem mű. Vessük bele magunkat a díszítésbe, a következőkre pedig figyeljünk, ha igazán trendik szeretnénk lenni!

Napsütés és puha pázsit

Ha színekre fordítjuk a fent írt alcímet, akkor a sárga és a zöld egyértelműen az idei tavasz divatszínei. Persze, ez nem azt jelenti, hogy sárgában és zöldben kellene pompáznia az egész lakásnak! Maradjunk a „mindenből egy kicsit” elvnél! Egy csokor sárga virág egy nagyméretű üvegvázában elhelyezve, egy-egy új, élénkzöld bútordarab, esetleg párna bőven elég, hogy egy kis tavaszt csempésszünk a négy fal közé.

A szürke nem csak 50 árnyalata

A szürke idén reneszánszát éli! Mert a szürke egyáltalán nem unalmas, sőt! Variáljuk a sötétebb, világosabb árnyalatait. Még akár a falra is kerülhet belőle, de ha bútorcserére kerül a sor, ott is bártan válogathatsz ebből a színből. Fehérrel kombinálva remek választás lehet!

Legyen mintás, legyen színes!

Míg korábban óva intettek minket a nagy mintákkal dekorált falaktól, túl színes, túl sokféle színes kiegészítőktől, addig idén ezeket kell választanunk, ha igazán trendik szeretnénk lenni. Persze, ne az összes falat dekoráljuk ki színes virágokkal, mert az hosszú távon inkább nyomasztó, mint divatos. Ha a falad egyszínű, akkor feldobhatod a nappali, szoba hangulatát néhány szuper színes, mintás párnával, kiegészítővel.

Vintage a dekorációban is!

A régi holmik újragondolása, újradekorálása idén tavasszal is majdnem mindent visz. Legyen az egy régi virágkaspó, vagy egy fénykorát már elhagyó varrós doboz, egy kis festékcsík ide, némi világos szín oda, és máris sokat dob a régi-új darab az otthonod hangulatán.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...