2022.01.04. 09:45:00 7398 269

Elindult a kutyasétáltatás hónapja! Gazdinak és ebnek is előnyére válik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kutyasétáltatás nem arról kell, hogy szóljon, hogy a lakásban tartott jószággal lefutunk 5 percre, míg elvégzi a dolgát! Felelős állattartóként kötelességünk, hogy egyedülálló élményt teremtsünk háziállatunknak, és a “lábkoptatás” ne egy kötelező nyűg legyen. Ennek fontosságára hívja fel a figyelmet, az a kezdeményezés, amely januárt a kutyasétáltatás hónapjának nevezte ki.

Kutyasétáltatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyasétáltatás

Új év, új szokások, nemdebár? Mi lenne hasznosabb egy olyan új napirend bevezetésénél, ami során több legyet is üthetnénk egy csapásra? Kutyánk egészsége mellett a rendszeres séta a mi javunkra is válik! A kutya és a gazdi egymáshoz való kötődésének erősítése is nagyon fontos hozadéka ennek a (korábban talán méltatlanul elhanyagolt) közös programnak.

A kutyasétáltatás egészségügyi előnyei

- Testmozgás a friss levegőn:

A fizikai aktivitás jótékony hatásait nem is kell sokáig taglalnunk. A vérkeringés, az ízületek és az izmok is hálásak lesznek érte. A séta során pedig lehetőség lesz kiszúrni, ha a kutya mozgásában bármilyen negatív változás jelentkezne.

- Új élmények:

A közös séta, kutyának és gazdinak is egy új ingerek vagy egyenesen új környezet megtapasztalását helyezi kilátásba, főleg, ha nem a szokásos útvonalakon közlekedünk. Egy-egy kirándulás nem csupán testmozgást jelent, de minden két- és négylábú résztvevőnek remek szórakozást is nyújthat; a mentális stimuláció pedig ugyanolyan létfontosságú, mint a test átmozgatása.

- Szorosabb érzelmi kapcsolat:

Közös tevékenységek nélkül hogyan is válna szőrös kiskedvencünk a legjobb barátunkká? Játék és séta fogják kialakítani a bizalmat.

- Képernyőmentes tevékenység:

Pihentessük szemünket és koncentráljunk az útra! Ez a séta biztonságát is nagyban befolyásolja: Nekünk sem fog kibicsaklani a lábunk többet és a kutyánkra leselkedő esetleges veszélyeket is időben észre fogjuk venni.

A kutyasétáltatás során utunkba kerülő környezet hatások sokoldalú lehetőségeket tárnak tehát elénk. A fizikai és érzelmi előnyökön túl lehetőségünk van négylábú társunk mentális egészségét is karban tartanunk, ha feladatok elé állítjuk és bővítjük a megtanult trükkök számát.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy kutyát sétáltatni kizárólag megfelelő pórázzal “illik”, egyrészt a kutya kényelmét, másrészt a biztonságát szolgálva! Hiába barátságos a mi kedvencünk, ha egy másik, pórázon vezetett eb nem az. Ne adjunk lehetőséget oda rohanni senkihez vagy elrohanni senki után. Egy felénk rohanó, ismeretlen kutyától mi is megijednénk.

Forrás: www.trupanion.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.