2023.03.23. 12:05:00 6498 231

Elhagytak? Így könnyítsd meg magadnak ezt az időszakot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Valami véget ért, valami fáj…” énekli a Bonanza Banzai, de mi ehelyett inkább mondjuk azt: Valami véget ért, de kezdődik helyette valami új! Természetesen, ha látszólag ok nélkül (és a semmiből) szakítanak velünk, akkor a villámcsapásként ránk törő negatív érzelmeket fel kell ehhez előbb dolgoznunk. Tegyünk is így!

Költözés szakítás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Költözés szakítás után

A minket érő kihívásokat mind egyéni módokon oldhatjuk meg, nincs ez másként az érzelmi nehézségeken történő túljutáskor sem. De vannak olyan általános érvényű igazságok, amelyek megkönnyíthetik számunkra ezt a kimerítő időszakot!

1. Fogadjuk el az exünk érzéseit!

A szerelmet nem lehet kierőszakolni. Éppen ezért, ha a korábbi párod azt mondja, hogy elmúltak az érzelmei irántad, azt el kell fogadni. Rettenetesen fájhat a már viszonzatlan szerelmed, de az exednek is ugyanúgy joga van megélni az érzéseit - legyenek azok pozitívok vagy negatívak - akárcsak neked!

2. Zárjuk le magunkban is a kapcsolatot!

Amennyiben válaszokat várunk, kíséreljük meg rávenni a partnerünket egy őszinte beszélgetésre. Előzőleg írjuk össze a gondolatainkat, hogy a ránk törő érzelmek kereszttüzében is tartalmas lehessen a párbeszédünk. Továbbá nagyon figyeljünk arra, hogy amikor volt szerelmünk a kérdéseinkre válaszol, ne szakítsuk őt félbe, még akkor is hallgassuk végig, amikor ránk nézve kedvezőtlen állítások hangzanak el. A monológ végén bőven lesz lehetőségünk minden egyes szóra reagálnunk. Ne feledjük azt sem, hogy a negatív kritika sem irányul felénk feltétlenül támadásként. Amennyiben ellenállásba ütközünk, nehezebb dolgunk lesz, de ahelyett, hogy erőszakoskodnánk, fogadjuk el, hogy a másik nem szeretne az érzéseiről beszélni, és a miértek további keresése nélkül zárjuk le ezt a kapcsolatot. Ebben sokat segíthet, ha kinevezünk egy estét, amikor szertartásos módon búcsút intünk ennek a korábbi időszakunknak.

3. Hozzunk következtetéseket a történtekből!

Akár megtörténik a lezáró beszélgetés, akár nem, lehetőségünk van arra, hogy a kapcsolat kezdetétől kezdve átgondoljuk és kielemezzük a történéseket. Ne értsétek félre, ez nem jelenti azt, hogy heteik vagy hónapokig kell dagonyázni a múlt sérelmei között! Inkább azon fussunk egyszer(!) végig, hogy milyen reakciók mihez vezettek, és legközelebb hogyan reagálhatnánk ezek helyett megfelelőbben. Ez nem kevés önismereti munkával fog járni, viszont azt is fel kell ismerni, hogy nem azért hagytak el minket, mert nem vagyunk elég jók! Valószínűleg a korábbi partnerünk nem tudta pontosan megfogalmazni magának azt, hogy pontosan milyen párkapcsolatra van szüksége. Van olyan eset is, hogy folyton változó emberekként nem egyfelé halad már az utunk.

4. Újuljunk meg!

A lezárás és a negatív következményekkel járó szokásaink javítása után nyissunk egy új fejezetet és gondoljuk át, milyen emberek szeretnénk lenni. Elégedett vagy azzal a személlyel, aki ezalatt a kapcsolat alatt váltál? Kezdj el aszerint viselkedni, amilyen lenni szeretnél, és ez a tudatos viselkedésmód lassan be fog épülni a valós személyiségedbe! Ez egy csodás és kihívásokkal teli időszak lesz, de erős érzelmi alapokon állva és a külsőnket sem elhanyagolva ránk fog találni az új szerelem, amint készen állunk rá.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...