2019.03.17. 17:12:34 11728 345

Éleszd újjá! Tavaszi teendők a kiskertedben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hurrá, megkezdődött a kertészeti szezon! A napok már hosszabbodnak, a talaj is melegebbé válik, és a kora tavaszi virágok már nyílnak. Épp itt az ideje, hogy néhány régi ismerőst visszacsalogassunk a kertünkbe. Rengeteg dolgunk lesz, ásót elő!

Kis kert fűszernövényekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis kert fűszernövényekkel

A március is egy meglehetősen mozgalmas hónap a kertben, mivel kettőt pislantunk, és megérkezik a nyár. Mi azonban időben nekilátunk a kerti munkáknak, hogy dúsan zöldellő, termékeny időszaknak nézhessünk elébe. S hogy mit javasolt ilyenkor megtenni?

  • Ideális ez az időszak az évelő növények ültetésére és a szétültetésükre. További virágos növények ültetésére, mint például harangvirág, jácint, körömvirág, primula, rózsa és árvácska.
  • A sikeresen átteleltetett növények (pl. muskátli) földjének feljavítása, a sérült növényrészek eltávolítása is időszerű.
  • 2-3 literes cserépbe helyezett nedves komposztba ültessük ki a dáliagumókat. Fényes, fagymentes helyen 3 hét alatt kihajt, május végén kiültethető.
  • Itt az idő a komposztos, trágyás talaj előkészítésére.
  • A korai burgonyafajták gumói elültethetők már márciusban. A vetőburgonyát tojástartó dobozokban hűvös, fagymentes, de világos helyen kell elhelyezni, hogy a hajtások kicsírázhassanak.
  • Még nem túl késő az édes borsó vetésére; válasszunk erősen illatos, régimódi fajtát.
  • A hónap elején még pótolhatjuk gyorsan a gyümölcsfák (belülről növő ágainak le)metszését.
  • Néhány nem érzékeny zöldségfajta (spenót, sárgarépa, vöröshagyma) és fűszernövény (citromfű, metélőhagyma) is elvethető március közepétől.
  • A csigák elszaporodása ellen, a talajmenti lombozatot érdemes folyamatosan gyéríteni, és a növényi szemetet a talajról eltávolítani, mivel ezek ideális búvóhelyet biztosítanak a kártevők számára. Pár hétre még a szigetelő talajtakaró is lekerülhet az agyagos talajokról.
  • Kopasz fűfoltok eltűntetése: a magok elvetése után takarjuk le a felületet, hogy a madarak ne csipkedhessék fel azokat.

Tipp: A kicsivel később, de melegebb talajba vetett magok korábban kelnek ki. A természetes növényvédelem meghálálja magát; szerelkezzünk fel gilisztaölő varádicsteával és zsurlólével.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...