2018.01.27. 13:34:59 16091 498

Elérhető finom vitaminforrások zimankóra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tény, hogy mostanában csak a naptárunk emlékeztethet minket igazán arra, hogy tél van és igazi zimankóról se beszélhetünk, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy szervezetünknek igenis szüksége van a vitaminok bevitelére. Plusz mindennap az influenza járvánnyal riogatnak minket a híradóban.

Narancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancs

Nyilván pofonegyszerű egy-két vitamintablettával lerendezni a dolgot, de azért sokan részesítik előnyben még mindig a régimódi gyümölcs- és zöldségevős módszert. Az alábbiakban néhány tipp arra, hogy melyik finomabbnál finomabb gyümölccsel vagy zöldséggel tudunk segíteni általános egészségi állapotunkon.

Citrusfélék előnyben

Ha C-vitaminról beszélünk, legtöbbünknek elsősorban a citrom jut eszébe. Valóban igen magas C-vitamin tartalma miatt alapvető kiegészítő tápláléka a téli hónapoknak. Leghatékonyabban úgy tudjuk hasznosítani, ha nem forrázzuk le teával, hanem a már hűlőfélben lévő italt ízesítjük citrom levével. Legegyszerűbben azonban úgy fogyaszthatjuk, hogy egy citrom levét kifacsarjuk, némi mézzel összekeverjük és így isszuk meg. A magas C-vitamin tartalom miatt egyébként is érdemes a különböző citrusformákat – mint a narancs, grapefruit, mandarin, vagy a pomelo – fogyasztani.

Zöld-ségek

Szó szerint zöldek, mivel a spenót, petrezselyem igen fontos vitaminforrásunk lehet ilyenkor. De ha nem is zöld, attól még igen fontos kiegészítője lehet téli táplálkozásunknak a savanyú káposzta, a sárgarépa, édesburgonya. Bár a répát nyersen is ropogtathatjuk nasi gyanánt is, az édesburgonya megsütve vagy akár főzve kiváló téli táplálék lehet.

Teázzunk

Fogyasszunk minél több gyümölcsteát, lehetőség szerint szárított gyümölcsökből. Nagyon hasznos tud lenni télen például a csipke tea, mit már nagyanyáink is a magas C-vitamin tartalma miatt fogyasztottak többek között. Igen fontos azonban, hogy a csipkebogyót se forrázzuk a teának szánt vízzel, áztassuk sokáig, utána fogyasszuk. Így biztosak lehetünk abban, hogy a vitamin tartalma megmarad.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...