2021.06.14. 15:39:53 7511 202

Elengedhetetlen vízi játékok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár és a strand a napsütésen, a vizen és a fagylalton kívül miről is szólhatna, mint a játékról! Hosszabb családi nyaralás szinte elképzelhetetlen gyerekjátékok nélkül. Milyen játékokat válasszunk, hogy egyetlen korosztály se unatkozzon a nyaralás alatt?

Kis horgász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis horgász

0-6 éves korban a gumikacsától a buborékfújóig

A pici babák, ha már ülni is tudnak a felfújható kis medencében nagyon jól elfoglalják magukat mindenféle úszó szerkentyűvel. A boltban kapható puha gumi állatfigurák biztonságosak és szépek. Jól lebegnek a vízen, legtöbbjük rágható és elnyűhetetlen. Van színváltós verzió is, ami külön élmény a picik számára, mert általában a legélénkebb színekben kapható és ezt nagyon szeretik. Ha már ügyesebbek, akkor be lehet szerezni műanyag horgász felszerelést. Az én kislányom évekig használta az övét. Ez a játék szinte kortalan szórakozás, mert még egy felnőtt is remekül elbíbelődik vele. Ez a korosztály rendkívül kíváncsi és hihetetlenül fogékony. Érdemes a vízben különböző érdekes kísérleteket végezni, amin nagy kerek szemekkel ámulnak majd. Mi felnőttek pedig ezzel megalapozhatjuk a kémia és fizika tudásukat a jövőre nézve. Természetesen azért a tudományos magyarázatokat még mellőzzük, de a varázslat az varázslat, nincs mit tenni. Szóval milyen meglepetés lesz majd a kicsik számára, hogy van ami úszik a vízen és van, ami pedig lesüllyed. Különböző méretű edényekbe átöntögetve a vizet ugyanaz a mennyiség az egyikből kiloccsan, a másikban meg alig lötyög. Van, ami feloldódik a vízben és van, ami nem. Milyen érdekes lehet színezni a vizet és ízesíteni. A kis medencében ülve a limonádé sem gond, ha kiloccsan egy kicsit, és néhány apró poharat felsorakoztatva különböző ízekkel kísérletezhet a savanyú, a sós és édes verziókkal.

6-12 évesen a társas a legjobb

Ez a korosztály már nem igazán szívesen játszik magányosan vagy csak egy szülővel. Itt már a strandlabdázás, a homokvár építés és a különböző társasjátékok sem megoldhatók egyedül. Minél nagyobb a társaság, annál több lehet a kacaj a vízibomba játék esetén. Ehhez csak néhány lufi szükséges vízzel töltve, és máris lehet hancúrozni a kertben egymást vizesre hajigálva velük. A csónaképítés és vitorlásverseny is izgalmas, mert el lehet ereszteni a fantáziát. Ki miből tud vízre ereszthető járgányt barkácsolni a konyhában talált eszközökből. Ezek valóban megmaradnak-e a vízen, illetve ha már úsznak is, akkor melyikük ér gyorsabban célba. A kísérletezgetést is folytathatjuk egy szinttel magasabbra téve a tudás lécét. Már fel lehet használni az iskolában tanultakat is. Különböző érdekes műveleteket találhatnak ki a gyerekek a vízzel játszva.

12 év felett erő, leleményesség és tudás

Itt már komoly csapatmunkával is el lehet foglalni a gyerekeket és a szülőket, nehezebb és kalandosabb kihívásokat kieszelve. Lehet készíteni, vagy kitalálni vízi akadálypályát. Különböző ügyességi és tudást igénylő feladatokkal. Lehet játszani vízi kincskeresőt. Ezt inkább otthoni medencében ajánljuk, ahol nem veszélyes, nincs tömeg és átlátszó a víz. Különböző tárgyakat elrejtve a medence alján kell a gyerekeknek elővarázsolniuk ezeket búvárkodással. A vízben elég jó szórakozás labdajátékokkal és vízi eszközökkel próbálkozni. Ki lehet próbálni a vízibiciklin kívül az evezést, a vitorlázást, a szörfözést, és a vízisízés is szóba jöhet esetleg. Minden esetben, ha vízről van szó, szigorúan csakis szülői felügyelet mellett engedjük a gyermekeket játszani. A víz nagyon élvezetes és jó játék, de veszélyes, még a legsekélyebb is az apró gumimedencében. Egy pillanatra se hagyjuk magukra gyermekeinket víz közelében. Kellemes és balesetmentes vizezést kívánunk az idei nyárra mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...