2023.01.21. 15:44:48 8152 368

El sem tudod képzelni, mi mindenre jó a fokhagyma!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tombol a téli tavasz, nem kímélve sem az idegrendszerünket, sem pedig az egészségünket. Az utóbbi napokban erősen enyhült az időjárás, ami kedvez a betegséget terjedésének. Annál is inkább, mert ez a melegebb idő viszont több csapadékkal és erős széllel is járhat. A téli hónapok erősen megviselik a szervezetünket. A csökkenő vitamin tartalékaink miatt is egyre enerváltabbnak érezzük magunkat. Ideje megoldást találni arra, hogyan erősítsük meg a szervezetünket, és harcoljunk a fertőzések ellen.

Fokhagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokhagyma

A fokhagyma jótékony hatásairól már nagyon régóta vannak ismereteink. Rengeteg tapasztalat van arról, hogy mi mindenre jó és mi mindent gyógyít. Mégis elég erős ellenszenvvel viseltetünk iránta a kellemetlen leheletet okozó tulajdonsága miatt.A jellegzetes szaga azonban ne tántorítson el senkit sem a fogyasztásától! Ez a fűszernövény közel ötezer éve ismert és használt gyógyító szer.

Már egyiptomi tekercsekben is említést tesznek róla, és görög gyógyászati feljegyzésekben lejegyezték gyógyító tulajdonságait. Huszonötnél is több fajta hatóanyagot tartalmaz, amelyek között enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek is találhatók. Számos betegség kezelése esetében azonban nem vált be, mint például a lepra vagy a szifilisz, de rendszeres fogyasztása mégis bizonyíthatóan jól hat a az emberi szervezetre. Pozitív változást hozhat a koleszterin szintjében, javítja a vérnyomást, és például a vércukorszint stabilizálásában is nagy szerepet játszhat.

Erős baktérium- és vírusölő a hatása az allicinnek köszönhetően. Vannak olyan mikroorganizmusok, amelyek esetében hatásosabb lehet akár a penicilinnél is. Amennyiben nincs rendben az emésztőrendszerünk, akkor is érdemes bevetni, mert gyomor- és bélpanaszok ellen egy remek fokhagymaleves utolérhetetlen hatású. A baktériumölő hatásának köszönhetően például húsok esetében remek tartósítószer. A botulizmus ellenszereként ismerik, ami hétköznapi nyelven ételmérgezést jelent.

Vírusölő, jól működhet a bélhurut és a májgyulladás esetén, illetve a herpesz ellen is felveheti a harcot.. A segítségével bizonyos gombás fertőzések is hamarabb elmúlnak, fokhagyma oldatokat használnak bőrgombák kezelésére is. Vértisztító hatása mellett erősen tonizál is, és serkenti a hipofízis és a hormonális rendszer működését. Azt azonban tudni kell róla, hogy ez sem csodaszer, vagyis a hatása nem azonnali. Amennyiben épp nem készülünk randira, ne féljünk fogyasztani, mert hosszabb távon nagyon megéri jóban lenni vele!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...