2017.07.24. 11:05:27 11096 330

Éjjeli farkaséhség! – Mit tehetünk ellene?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztos mindenkivel megesett már legalább egyszer az élete során, hogy az éjszaka közepén arra ébredt, hogy majd’ meghal egy kis csokiért és/vagy süteményért. Ha volt otthon, akkor nincs is gond… vagy éppen ez jelenti a problémát? Merthát hosszútávon ezek az éjjeli ébredések nem tesznek jót az alakunknak…

Éjjeli evés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Éjjeli evés

Az akaraterőnkön kívül még van néhány bevethető trükk, amivel megálljt parancsolhatunk korgó és édesség után sóvárgó gyomrunknak.

Ha rád törne az édesség utáni vágy…

… és az akaraterő kevés lenne, ezek a tippek talán segítségedre lesznek.

Legyen laktató a vacsorád!

Persze, tudjuk, figyelni kell az esti kalória bevitelre, de azért arra is ügyelj, hogy ne kerülj éhesen ágyba!

Magnézium rendben?

Lehet, az éjjeli gyomorkorgást magnéziumhiány okozza! Teszteld, vajon elegendő kerül-e a szervezetedbe, és ha úgy gondolod, nem, élelmiszerekkel, szükség esetén magnéziumtablettával pótold a hiányt.

Már a vásárlásnál gondolj erre!

Ha nincs otthon édesség, nem tudsz majd mihez nyúlni egy-egy ilyen roham alkalmával. Vagyis nem lesz meg a kísértés, hogy egy kis csokikával, sütikével csillapítsd az éhségedet! Ha lehet, ne tarts otthon édességet! Erre bevásárláskor is figyelj, nehogy véletlenül néhány kekszes zacskó a kosaradban landoljon!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.