2024.04.13. 17:50:19 6014 207

Együtt sportol a család – Tippek és megerősítések
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sport az egészséges test és a kiegyensúlyozott elme egyik hatékony eszközeként van számon tartva. Amennyiben viszont beépítjük a családi tevékenységek körébe, rövid időn belül tapasztalni fogjuk összetartozást erősítő, örömfaktor, közös emlék- és élménygazdagító tulajdonságait is. Ráadásul minden korosztály dúskálhat az aktív élet kínálta örömökben.

Sport a gyerekekkel Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport a gyerekekkel Fotó:123rf.hu

A családi köteléket erősítő aktív élet

Minden gyerek számára felemelő érzés, ha nem csak a barátaival és testvéreivel sportolhat, hanem a szüleivel is. Minden évszak felkínálja a maga sport-tárházát mindehhez, sőt a kerti partik időszakában alkalom adódik egy a családdal és barátokkal való tollasozásra, futballozásra, teniszezésre, pingpongozásra. Amennyiben a kreativitásunkat is szívesen megmozgatnánk, akár saját akadálypályát is építhetünk, vagy megszervezhetünk egy ügyességi vetélkedőt, melyben helyhez juthat a célba dobás (pl. karikadobálás), az ugróiskola, a lufidurrantás, a lengőtenisz vagy éppen az olyan megunhatatlan klasszikus, mint a zsákban futás.

Kellemes, élménydús, hasznos a közös sportolás

Amennyiben a nevezetes helyeket szeretnénk megismertetni a gyermekekkel, úgy kiváló megoldást kínál ehhez a városfelfedező kerékpározás. A természet szépségeit egy közös túra keretén belül is megcsodálhatjuk, ezzel pedig a családi kötelék erősítése mellett a környezettudatos szemléletet is acélozzuk.

A közös kerti munka is egyike azon felemelő közepesen aktív tevékenységeknek, melyekkel temérdek közös élményben lehet részünk. A gyerekek számára hihetetlen sikerélmény, amikor a saját maguk által gondozott növények virulnak, az elvetett kis magok pedig csírába szökkennek. Egy ilyen eseménydús nap után jól jöhet egy kerti tábortűz, egy szabad ég alatt elfogyasztott vacsora és egy sátorban alvós éjszaka, mely ideális levezetése az aktív napnak. Ez alkalmat kínál a vidám és mély beszélgetésekre, a csillagmustrálós rácsodálkozásokra egyaránt.

Ezek után nem meglepő, hogy a kutatások eredményei szerint azok a gyermekek, akik szüleikkel rendszeresen sportolnak, nagyobb valószínűséggel fognak felnőttként is pozitívan viszonyulni a testmozgás iránt. Sokuk esetében pedig ez egy életen át tartó elkötelezettséggé formálódik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...