2020.04.02. 17:11:47 10620 331

Egyszerű, olcsó, ínycsiklandó olasz fogás megmaradt kenyérből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minimális alapanyagból, könnyedén elkészíthető olasz alapétel, a focaccia egyszerűsített receptjét hoztam el nektek a kényszerből otthon töltendő napokra.

Fociacca - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fociacca

Ételt nem szívesen dobunk ki, ez főleg most érvényesül igazán. Sok értékes fogás készíthető kevés megmaradt konyhai alapanyagból is. A legegyszerűbbek közé tartoznak a kenyérfélék.

A háztartások többségében a kenyérből találunk felesleget, mert gyorsan kiszárad, már nem esszük meg másnap-harmadnap, hisz’ nem olyan friss, ropogós, mint amikor megvásároltuk, de ne dobjuk egyből a kukába! Készítsünk belőle például egy ízletes, ropogós olasz focacciát! Íme a kotélparadicsomos focaccia receptje, amely annyira egyszerű, hogy elkészítésébe akár a gyerekeket is bevonhatjátok!

Hozzávalók:

. 400 g szikkadt kenyér
. 200 g koktélparadicsom (vagy olajbogyó)
. 1 tk olívaolaj
. oregánó (vagy rozmaring)

Elkészítése:

Melegítsétek elő a sütőt 200 fokra, törjétek darabokra a szikkadt kenyeret és áztassátok hideg vízbe 20 percig! Ezután nyomkodjátok ki a vizet a kenyérdarabokból, és helyezzétek azokat sütőpapírral bélelt sütőtálcára szorosan egymás mellé.

Mossátok meg és vágjátok félbe a paradicsomokat, majd tegyétek azokat a kenyérdarabok tetejére!

Ezután kaphatnak egy kis olajos fürdőt és oregánós ízesítést. Amennyiben fokhagymával is meghintitek, netán még olajbogyót is találtok a konyhában hozzá, még finomabbá varázsolhatjátok.

Kb. egy óráig süssétek, amíg a focaccia teteje meg nem pirul, majd fogyasszátok jókedvvel, egészséggel!

Buon appetito, jó étvágyat!

Szerző:KV

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...