2020.02.20. 11:26:48 6475 237

Egyéni vállalkozás? Így használd marketing eszközként a közösségi oldalakat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A közösségi média tagjai a „látni és látszódni” elv alapján igyekszenek a lehető legtöbbet online lenni. Az egyik legismertebb közösségi oldal is felismerte ezt, és számos lehetőséget nyújt a tartalommarketing terén. De hogyan érdemes ezeket használni, ha induló vállalkozásunkat szeretnénk ismertté tenni?

Facebook | Fotó: 123rf.com \ macx - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Facebook | Fotó: 123rf.com \ macx

Reklámozni bizony eléggé költséges dolog, ez azok számára lehet a legmegterhelőbb, akik most szeretnék felfuttatni vállalkozásukat, és a kezdeti időkben még nincs kellő bevételük. Ilyenkor kell a kapcsolati hálónk tagjait segítségül hívni. Online is!

Fizess keveset (vagy semennyit) és reklámozz hatékonyabban!

A lényeg, hogy minél több mindenkihez elérjen, hogy a világon vagy és természetesen az is, hogy pontosan mit ajánlsz. Tedd ismerté termékedet vagy szolgáltatásodat költséghatékonyan:

  • Hozz létre külön profilt vagy oldalt a vállalkozásod részére!
  • Küldd körbe minden ismerősödnek és kérd meg őket, hogy kedveljék. Sőt, osszák is meg azt!
  • Indíts lájkolós vagy megosztós nyereményjátékot az ismertség fokozásához!
  • Hozz létre pénztárcádhoz illő hirdetéseket: Megadhatod, hogy mennyiért szeretnél hirdetni, és azt is, hogy kik a célközönséged (pl. terület, nem, életkor és érdeklődési kör szerint).

Ossz meg minőségi tartalmakat!

Posztjainkkal magánemberként is minősítjük magunkat. Nincs ez másként vállalkozóként sem; minél minőségibb írásra törekedve ismertessük termékünket, akcióinkat és szolgáltatásainkat. Mi képvisel minőséget? A tudatos, szakértő és segítőkész személyiségünk, amit megosztásaink is tükröznek. Persze fontos azt pontosan behatárolnunk, hogy kik a fő célcsoportunk, ezáltal őket megszólítva készíthetjük el reklámanyagjainkat. A reklámtartalom lehet csak szöveges is, de tapasztalatok szerint egy, a témához kapcsolódó, figyelemfelkeltő fénykép vagy rövid videó hatékonyabbá teszi célközösségünk elérését. Amennyiben nem saját anyagot posztolunk ki, figyeljünk a forrás megjelölésére, illetve annak hitelességére!

Érdemes figyelnünk, hogy mit és miként oszt meg a konkurenciánk, majd próbáljunk meg olyan tartalmat megosztani, ami a többiektől megkülönböztet minket.

Időnként elemezd ki az elért eredményeket!

Az elemzésre azért van szükség, hogy a hatékonyságodat mérhesd. Ha nem jó az irány, akkor jobb még az elején észbe kapni, hogy időben menteni tudjuk a menthetőt.

Az oldalak posztjainál és fizetett hirdetéseknél lehetőség van statisztikák nyomon követésére a kattintások, lájkok, megosztások és kommentek számának összegzésével. A legtöbb elérést produkáló bejegyzéseink legyenek az irányadók.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...