2015.06.23. 15:45:59 9645 293

Egyenesen a százforintos boltból: dekoráció fillérekből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden a százforintos boltban kezdődött! Legalábbis a következő hat ötlet megálmodói ezt állítják a kreálmányukról. Tehát egészen biztosak lehetünk abba, hogy a költségük gyakorlatilag egyenlő a nullával, a hasznuk azonban a sokszorosa. (Nos, lehet, hogy nem mindegyiknek, lévén a dekoratív csak néha napján egyenlő a hasznossal.)

Spórolós ötletek, ha kicsit feldobnád a lakást.

1. Fekete műanyag kosárból gyönyörű ruhás kosár

Fotó via goodhousekeeping.comFotó via goodhousekeeping.com

Egy leleményes trükkel és a megfelelő színű madzagokkal tökéletes kis ruhás kosarat alkothatsz, ami praktikus tartó lesz a paplanoknak vagy akár a házi papucsoknak.

Amire szükséged lesz: két színű madzag, ragasztópisztoly és természetesen a műanyag kosár. (Ha feketét választottál és a madzagok világosak, akkor lehet, hogy le kell - illetve érdemes - festened egy festékszóróval a kosarat.)

Ha megszáradt fordítsd fejjel lefelé, és ragasztópisztollyal ragaszd az első kör madzagot a perem alá, majd végig ragasztózd be a, ahogy tekered, így szépen és feszesen egymáshoz ragad a madzag, illetve a kosárhoz is.

2. Ágytakaró filcből

Fotó via goodhousekeeping.comFotó via goodhousekeeping.com

Ha nem vagy egy nagy horgoló művész, de tetszenek a lyukacsos ágytakarók, hasonló hatást kelthetsz egy tetszőleges színű filc anyag segítségével.

Csak vegyél egy darabot egy olcsó méterárú boltban, és vágj ki tetszőleges formákat. Voilà! Egy csinos takaró, amivel feldobhatod például a kanapé támláját. Használj egy papírzsebkendőt vagy egy szalvétát a minta kiötléséhez, mint amikor gyerekkorodban vagdostad a papírterítőket. Utána egy tollal rajzold rá a mintát a filcre. Ha nem túl vastag, hajtsd négybe és használj egy éles ollót!

3. Olcsó műanyagból stílusos dobozok

Fotó via goodhousekeeping.comFotó via goodhousekeeping.com

Csak egy csecse pasztell színű vinyettára van szükséged ahhoz, hogy a százforintos boltban vásárolt tárolódobozokat dekoratív elemekké varázsold. A spájz hálás lesz érte, és a család többi tagja is. Na, így kell praktikusan és szépen rendszerezni – no és olcsón! Nincs szükség a drága, feliratos dobozokra!

4. Öntöző kannából egyedi cserép

Fotó via goodhousekeeping.comFotó via goodhousekeeping.com

Egy nagyobb szájú öntöző kannát könnyedén átformálhatsz cseréppé egynyári virágoknak, amelyet aztán elláthatsz egyedi üzenetekkel, amit ráfesthetsz, vagy matricából kivághatsz és ráragaszthatsz. Ajándéknak is klassz ötlet, és az otthonodat is dekorálhatod vele, ráadásul nem kell méreg drága kaspókra költened.

5. Tányérból kép

Fotó via goodhousekeeping.comFotó via goodhousekeeping.com

Hol van már az az idő, amikor a nagyi falán csodálhattuk a szebbnél szebb tányérokat és porcelánokat? Nekem nagyon távolinak tűnik, és mégis közeli... A szép emlékek miatt azóta is vonzódom az ilyen dekorációkhoz. Egy kollekció olcsó, fehér tányér és egy kis üvegfesték segítségével modern köntösbe bújtathatod ezt a régi szokást. Szép montázsokat, vagy akár egész képeket is kerekíthetsz a segítségükkel.

6. Arany spray

Fotó via goodhousekeeping.comFotó via goodhousekeeping.com

Az arany spray bármit elegánssá varázsolhat. Ahogy ezen a képen is látod, egyszerű és olcsó üvegpoharakból valamint balkonládából készíthetsz központi dekorációt. Növényeket is tehetsz bele, de akár apróságokat is el rejthetsz benne.

Forrás: goodhousekeeping.com | Gyűjtötte: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.