2016.08.12. 15:00:49 11503 323

Egyél a nyugodt álmokért! – Élelmiszerek, amik segítenek az elalvásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan lefekvés előtt egy jó nagy tányér pacalpörkölt, vagy más, nehéz étel nem biztos, hogy épp szép álmokat hoz, de vannak olyan élelmiszerek, amikről nem kell lemondanunk, mielőtt ágyba bújunk. Sőt, kifejezetten ajánlottak, hogy „könnyű álmot hozzon az éj…”.

Banán és mandula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Banán és mandula

Ugyan a franciakrémes és egyéb habos sütemény nem szerepel a listán, azért érdemes kipróbálni ezeket a finomságokat is.

Kérsz egy kis popcornt?

A pattogatott kukorica hamar eltelít, a benne lévő szénhidrát megemeli az inzulinszintedet. Ha az anyagcserédet is felpörgetnéd vele, ízesítsd egy kis őrölt paprikával vagy fahéjjal.

Kenyér és mandula? Valóban?

A mandulából készült krém remek magnéziumforrás, így búcsút mondhatunk az állandó izomgörcsöknek. A teljes kiőrlésű kenyér szintén tartalmaz magnéziumot, a benne lévő szénhidrát pedig kellően elálmosít. Úgyhogy, kenj egy kis mandulakrémet az esti pirítósodra, hogy biztos szépeket álmodj!

Egy kis banán sosem rossz

A banánból és tejből készült turmix rengeteg kalciummal és D-vitaminnak látja el a szervezetünket, ezek pedig sikeresen veszik fel a harcot az álmatlansággal. Ezen kívül még a szerotonin termelésébe is besegít (a benne lévő B6-vitaminnak és magnéziumnak köszönhetően), ami szintén fontos a nyugodt alvás szempontjából.

A (majdnem) mindent mentő gyömbértea

Már esténként egy csésze tea elhörpölgetése is jelzés lehet a szervezet számára, hogy hamarosan nyugovóra térhet. Ám figyeljünk, milyen teát választunk: a fekete változatokat kerüljük. Viszont egy finom gyömbértea nyugtatólag hathat ránk, illetve az emésztésünkre is.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...