2022.10.19. 12:15:00 6464 207

Egy nem örökre szóló trend: Körömtetoválás tintával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy a tetoválások egyre elfogadottabbá válnak, az így kitűnni vágyók egyre másabb helyekre tetováltatnak magukra: a kéz- és az ujjtetoválások divatosabbak, mint valaha. Ha azonban mi nem vágyunk ennyire maradandó dologra, vegyünk számításba egy más szintű művészetet, vagyis a körömtetoválást!

Tetoválás színes tintával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tetoválás színes tintával

A tetoválás általában örökre szól, de a tintával történő körömdíszítés nem állandó, tehát tetszés szerint kísérletezhetünk komolyabb elköteleződés nélkül. A tetoválóművészek egy valódi tetováló pisztoly segítségével csillagjeleket, betűket és absztrakt művészeti mintákat rajzolnak a vendégeik körmeire. Azonban ez nehezebb, mint ahogy hangzik, hiszen egyrészt a puha bőr helyett a kemény felületű körömbe kell karcolni a választott mintát, másrészt elég pici helyen kell a művésznek dolgoznia. Emiatt a körmök nem feltétlenül alkalmasak bonyolult műalkotások megvalósításához.

Miért nem szól örökre a körömtetoválás?

A tetoválás lényegében a bőr helyett a köröm felületébe karcolódik bele, nem éri a körömágyat, így a körömmel együtt nagyjából 6 hónap alatt le is fog nőni.
Amikor körömfestésről van szó, azt javasolják, hogy a lehető legminimálisabb legyen a kitalált dizájn, ami lehetőleg finom vonalak vagy pontok használatával lehet kreatív. Az igazán szép manikűr érdekében gél fedőréteget is kerülhet a körömtetoválás tetejére, de ideiglenesen el is takarható a még le nem nőtt tinta, ha teljes fedést biztosító körömlakkal kenjük le a mintát.

Biztonságos-e a körömtetoválás?

Habár a körömtetoválás általában biztonságos eljárással kerül a körömre, tanácsos egy megbízható tetováló művészhez fordulni, mert akkor már nem biztonságos, ha nem a megfelelő mélységben végzik a tetoválást.
A köröm alatt található lágy szövetek könnyen megsérülhetnek, és ez a sérülékeny terület nagyon érzékeny: vérzés és fertőzés veszélye állhat fent. Éppen ezért soha nem szabad otthon megpróbálkozni a körömtetoválással!

Tehát a divatos és menő körömdíszítéshez nem érdemes szezonális alakzatokat választani, mert például a karácsonyi minta még húsvétkor is a körmünkön díszeleghet, inkább valami időtállóbb, minket kifejező mintát érdemes kitalálni, amennyiben megtaláltuk a megbízható tetoválóművészt a feladatra.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...