2018.03.07. 13:58:25 13108 430

Egy kis tavaszi frissítés: strapabíró növények a lakásba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csak februárban két szobanövényt is sikerült a padlóra küldenem... Hogy miért? Az ok nagyon egyszerű: elfelejtettem őket megöntözni. Ezt a fajta hanyagolást, amiből én már tényleg sportot űzök, nehéz lenne túlélni, szóval a hiba nem a növényekben van... Viszont tényleg hónapokig ellenálltak a merényleteimnek, így gondosabb kezek közé bátran ajánlom őket.

Korallvirág | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Korallvirág | Fotó: 123rf.com

Védelmemben: halmozottan hátrányos helyzetben voltunk az elmúlt 2-3 hónapban bokros tennivalók és betegségek célkeresztjében, így csoda, hogy csak a szobanövények nem élték túl ezt a telet.

Vitorlavirág

VitorlavirágVitorlavirág
Arra vigyázz, hogy ne álljon a gyökere a vízben, mert akkor el kezd rohadni - sajnos tapasztalatból mondom. Ezenkívül kevés dolog van, amire a csodaszép vitorlavirág kényes lenne. Ennek a növénynek a gondozásáról írtunk egy részletes cikket, melyet itt olvashatsz.

Flamingó

Érdekes módon, egészen sokáig bírta nálam ez a szobanövény is. Heti egyszer elegendő megöntözni, bár szereti, ha folyton nedves a földje, viszont ne álljon a vízben, mert berohad a gyökere. Ha erre ügyelsz, még virágot is fog hozni. Szereti a fényt, de nyáron a közvetlen napsugárzástól azért tartsuk távol.

Angol borostyán

Ezt a futónövényt elég nehéz elpusztítani, kivéve, ha túl magasra teszed, és emiatt kevesebbszer sikerül megöntözni... :) Na de félre a tréfát: tedd egy magasabb polcra és hadd lógjon lefelé, hadd futtassa a leveleit, mikor megnőtt, jó játék lesz kitalálni, hogy merre fusson tovább.

Calathea

Volt szerencsém hozzá, egy igazi feltámadó művész, úgyhogy tényleg csak ajánlani tudom. A levelek összepöndörödésével jelzi, ha már nagyon szomjas, de azért ne várd meg ezt az állapotot. Félárnyék, heti egy öntözés és boldog lesz! (Igen, sajnos ő volt az egyik áldozatom...)

Philodendron

Na, ennek a nevelgetésébe csak akkor fogj bele, ha sok helyed van. Nagyon hálás és gyorsan növekvő növényke, talán ez egyben a hátránya is, mivel a kicsiből hamar nagy lesz, aztán meg még nagyobb... Elég neki a heti egy locsolás, és egy félárnyékos sarok. Édesanyámnál még azt is túlélte egy ilyen példány, amikor véletlenül házi pálinkával locsolta meg... (Persze utána rögtön átültette, mikor megérezte a szagot. :D)

Korallvirág

Őt is nehéz elpusztítani, de ha azt akarod, hogy virágozzon, akkor azért némi odafigyelést igényel. Bírja a szárazságot és a hőmérsékletváltozást is, de a fényt, a közvetlen napsütést nem igazán kedveli, sőt, ahhoz, hogy virágokat hozzon olyan 10-12 órányi sötétségre is szüksége van naponta. A locsolások között annyi idő teljen el, hogy földje egy kicsit megszáradjon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?