2020.12.26. 14:17:21 11032 266

Egy igazi finomság: A sütőben sült rakott palacsinta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy desszert, amivel tutira nem lehet mellényúlni. Egy örök klasszikus picit másként elkészítve. Hidd el megéri a belefektetett időt, hiszen cserébe egy olyan finomságot kapsz, ami az egész család kedvence lesz.

Túró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró

Latinul a placenta, azaz a palacsinta eredete is a római korból származik. A tésztát, amely lisztből vízből és kevés sóból állt kerek kövön vagy bronz pajzson sütötték. A római légiók ellátásában játszott nagy szerepet, mivel hosszú ideig elállt. Akkoriban nem édes töltelékkel, hanem húsfélékkel fogyasztották. Az első magyar nyelvű recept a palacsinta készítésről az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 16. század végén írt szakácskönyvében volt olvasható. Mi most egy nagyon egyszerű, de annál ízletesebb sütőben készült, rakott túrós palacsinta receptjét hoztuk nektek.

Rakott palacsinta recept

Hozzávalók

  • 5 evőkanál kukoricakeményítő
  • tejföl a kenéshez
  • 6 db tojás
  • 350 g tehéntúró
  • 500 ml tej
  • olvasztott vaj
  • cukor
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Készítsük el a palacsintatésztát:

Törj fel 5 db egész tojást, adj hozzá egy kevés cukrot és keményítőt, majd alaposan keverd össze. Ezután öntsd hozzá a tejet és a napraforgóolajat. Hagyd pihenni a tésztát 20-22 fokon legalább 15 percig. A klasszikus recept szerint pedig egy kevés olajjal a palacsintasütőben süsd ki a palacsintákat. A palacsinta lehet vastag vagy vékony, ki hogyan szereti.

Készítsük el a tölteléket:

A tehéntúrót az ízlésesen adagolt cukorral keverd ki jó krémesre és add hozzá a megmaradt tojást. Ezzel a masszával töltsd meg a palacsintákat és csavard fel, majd helyezd egy kivajazott tepsibe jó szorosan egymáshoz. A végén kend meg a szeleteket olvasztott vajjal és egy kis cukrozott tejföllel és 180 fokon süsd 10-15 percig. A sütőt persze előbb melegítsd elő.

Tipp: A túrós töltelékbe tehetsz gyümölcsöt egy kis vaníliát és reszelt narancshéjat. Fantasztikus ízeket hozhatsz létre. Tálalásnál pedig tejszínhabot és csokiöntetet is használhatsz. Jó étvágyat hozzá!

forrás: wikipedia; twice.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...