2020.08.17. 13:10:38 7724 217

Egy apró horvát sziget: Vir - Elérhető tengerparti nyaralás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vir egy nagyon kedvelt úti cél a magyarok körében, és ez nem véletlen. Közel van hazánkhoz, valamint a közvetlenül mellette fekvő Zadar és vonzáskörzete nyüzsgő turistaparadicsom, ahol rengeteg a látnivaló. Vir pedig a nyugalom szigete, főleg, ha a kevésbé felkapott délkeleti részét választjuk.

Vir sziget - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vir sziget

Ha jövő nyári úti célokat keresel már, és a koronavírus miatt idén mégsem indulsz el, vess egy pillantást Virre is, ha megfizethető tengerparti nyaralásra vágysz.

Magyarországhoz közeli fekvése miatt remek kis úti cél lehet a mindössze 22,3 négyzetkilométeren elterülő sziget. Nagy előnye még, hogy egy híd vezet át a szigetre, így még kompozni sem kell, a szállások pedig megfizethetők, nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Hatalmas dolgokat ne várj ettől a szigettől, de ha közeli tengerparti nyaralásra vágysz, ahol még az árak is kedvezőek, akkor megtaláltad a megfelelő helyet. Slow travel filozófiához ideális úti cél.

Homokos, aprókavicsos és sziklás strandok

Strandok tekintetében mindenki megtalálhatja a neki valót a szigeten, ugyanis homokos, sziklás és aprókavicsos tengerparti rész is van. Mi inkább a sziklás partokat kedveljük, de gyerekkel a homokos strand jó hívószó.

Látnivalók

A szigeten 3 kis falucska található, Vir, Lozice és Torovi. Ezek közül főként Virben találhatunk látnivalót, mint például egy velencei erőd romja, vagy a Lanterna világítótorony. A sziget belsejében van egy fantasztikus kilátó, ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul elénk.

Érdemes ellátogatnunk a mindössze 25 km-re található Zadarba. Itt a történelmi belvárosban látható a város jelképe, a Szent Donát körtemplom, és még számtalan palota. Ezenkívül a tengerparti sétány, a vízi orgona, a Nap köszöntése fényjáték nyújthatnak páratlan élményeket. Zadar látványosságairól itt írtunk bővebben>> A nagyon lassan mélyülő homokos strandjáról ismert Nin városkába is érdemes lemenni, itt megtekinthetjük a legkisebb katedrálist a világon!

Túrázni is kiváló

A fent említett világítótornyon és kilátón kívül érdemes eltúrázni a vörös sziklákhoz, ahonnan a naplemente is csodás.

A szigetről kb. 1 óra alatt megközelíthető a Krka nemzeti park, melynek vízesései között fantasztikusan fogjátok magatokat érezni!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...