2022.03.01. 09:45:00 6476 209

Egy apró, de annál hatásosabb trükk, ha valami szokatlant javasolnál a párodnak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha, hogy ne menjünk teljesen egymás idegeire, szükséges lehet párkapcsolatunkban új megközelítést eszközölni. A nézeteltérések különösképpen akkor lehetnek kiélezettek, ha a pár tagjainak nagyon eltérő személyisége és kommunikációs stílusa van. De hogyan lépjünk ki abból a helyzetből, ami már abban is megakadályoz minket, hogy javasoljunk valamit a másiknak?

Harmonikus párkapcsolat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Harmonikus párkapcsolat

Tegyük fel, hogy adott egy csendes fél, aki minden szót alaposan megfontol, mielőtt megszólal, míg a választottja impulzív és kissé locsifecsi. Ezek a különbségek az évek során ez félreértésekhez, megbántottsághoz, és hangos veszekedéshez vezethet.
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a “mi” azt jelenti, ugyanúgy vélekedünk minden dologról, és amikor szembesülünk azzal, hogy a párunk valamit máshogy gondol, személyes sértésnek vesszük.
Azonban a megszokott szenvedélyes letorkolás helyett, lépjünk egyet hátra és próbáljuk meg másként reagálni.

Vigyetek új megközelítést a párkapcsolatba a mindennapos gyújtópontok semlegesítésére!

Próbáljátok ki a következő alkalommal, hogy a javaslattal élni kívánó fél előbb felvezeti az ötletét, amikor valami olyasmit akar javasolni, ami a másiknak esetleg nem fog tetszeni. Ez hangozhat valahogy így is: „Most javasolni fogok valamit, és kérlek, hogy most ne reagálj rá. Csak hallgass végig, gondold át, de később beszéljünk róla.”

Miért fog ez működni a veszekedések minimalizálásában? Mindenkinek van egy megszokott gondolkodásmódja, és a reakcióink is berögződhetnek. De azzal, hogy megkérjük a másik személyt, hogy ne reagáljon a mondandónkra megszokásból, más szemszögből is lehetősége lesz szemlélni a lehetőséget. Hidd el, kapcsolatjavító hatása lesz, ha nem gáncsolod el azonnal a társad - talán egészen ésszerű - javaslatát.

A kompromisszum lehetősége teljesen más színben fogja feltüntetni a szituációt, és biztosítja azt, hogy a javaslattal meglepett fél kezdeti reakciója ne az „Őrült vagy!” vagy „Ez a leghülyébb dolog, amit valaha hallottam!” legyen. Nem mellesleg pedig így biztosan nem indul el rögtön az a fajta kakaskodás, amely sértett érzésekkel és hosszasan a lelkünk mélyén fortyogó haraggal végződik.

A másik vágyait, ötleteit és ízlését negatív felhanggal kommentálni manapság nagyon “divatos” és annál is károsabb! Törd meg ezt a negatív szokást, és legalább a közvetlen környezetünkben élőket ne sértsük meg (akaratunkon kívül).

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...