2023.04.26. 17:30:00 6727 248

Egészséges könnyek: Elő a papírzsepivel, és sírj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Örömödben vagy bánatodban fakadtál sírva legutóbb? Remélem, az első eset történt veled! De akkor se búsulj, ha szomorúság volt az oka, hiszen a könnyek a legtöbb esetben gyógyítják a lelket. Ami azt illeti, a szakemberek szerint egészségesebb lenne számunkra, ha többször engednénk utat ilyen módon az érzelmeinknek.

Sírás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sírás

Egyes kutatások azt bizonyították, hogy a sírás folyamata képes megváltoztatni az emberek hangulatát, mivel közben nyugtató hatással bír, utána pedig egy kis idő elteltével még jobban is érezhetjük magunkat. De ezeknél a hatásoknál jóval több történik akkor, amikor könnyeket ejtünk.

A sírás jótékony hatásai és szociális funkciói:

1. Sírás negatív történés és érzelmek miatt

Amikor valami érzelmi trauma ér bennünket, gyakran engedjük ki a felgyülemlő feszültséget könnyek útján. Ez a folyamat azért áldásos a szervezetünk számára, mert közben csökken a stressz szintje.
A szomorúságunkban és a fájdalmunkban történő sírás támogató közegben építi az emberi kapcsolatok mélységét, bár fennáll az esélye annak, hogy mások nem rendelkeznek olyan érzelmi intelligenciával, ami révén kellő módon tudnának kapcsolódni az érzelmi támogatásra szoruló személyhez.

2. Sírás boldogságunkban

Az érzelmi hullámvasút legemelkedettebb pontján is előfordulhat, hogy pityeregni kezdünk. Ez is teljesen természetes reakciója az emberi szervezetnek, habár ekkor jellemzően jóval kevésbé intenzív, mint a bánatunkban történő zokogás, és kevésbé erős fizikai mellékhatásokkal jár együtt (pl. orrfolyás, az arcbőr kipirosodása).

Amikor pedig nem sírjuk ki túlzott módon a szemeinket, a könnyek segítenek a szemet megtisztítani a bele kerülő szennyeződésektől, és megelőzik annak kiszáradását.
A férfiak és a nők nem csupán neveltetésüknek, de eltérő hormonháztartásuknak szintén köszönhetik, hogy máshogy viszonyulnak a sírás kérdéséhez. A nők általában sokkal könnyebben és ezáltal többször sírják el magukat, mint a férfiak.
Az emberek lelki egészségével foglalkozó szakemberek szerint nem ajánlatos bele nevelni a kisfiúkba, hogy a sírás a gyengeség jele, hiszen ugyanúgy joguk és szükségük van az érzelemkifejezés eme formájára, mint a másik nemnek.

Forrás: www.thehealthy.com,www.napidoktor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...