2021.01.06. 13:28:39 7104 201

Édes helyett sós: finom túrós- snidlinges rúd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretsz nassolni, de az édességeket most inkább hanyagolnád? Állj rá inkább a sós nasikra, azok közül is válaszd azokat, amelyek valamilyen tápláló hozzávalót is tartalmaznak, mint például ez a variáció sajtos rúdra, túróval és snidlinggel.

Túrós-snidlinges rúd |Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túrós-snidlinges rúd |Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Túrós-snidlinges rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2-3 tk só
  • 1 marék apróra vágott snidling
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt (a tetejére)
  • 1 db tojás a lekenéshez

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az előzőleg villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd szintén keverjük alaposan össze. (én a snidlinget ollóval vágtam össze)

Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Tegyük lisztezett felületre, majd takarjuk le a tállal amiben összegyúrtuk, és hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percig kelni.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, majd kenjük le az egész tojással, szórjuk meg a reszelt sajttal, és ízlés szerint vágjuk fel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztarudakat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Nagyon finom, a tésztája igen könnyű a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt. A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!