2014.07.06. 09:44:38 4915 20

Drágább lehet a csoki
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hamarosan jóval drágább lesz a kakaó és így a csokoládé is, mivel kereslet évek óta nagyobb, mint amit a kakaótermelő országok ki tudnak szolgálni. A drasztikus áremelés elkerülhetetlen lesz, mivel a kakaóbab és a kakaóvaj ára is az egekben.

Kakaó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakaó

A kakaóbab árát három éve nem látott magasságba, tonnánként 3133 dollárra vitte fel a jelentős ázsiai csokoládékereslet, a kínálatszűke pedig további drágulást okozhat – közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.

A Nemzetközi Kakaó Szövetség (International Cocoa Organization - ICCO) adatai szerint a globális kakaókínálat már két éve elmarad a kereslettől. Várhatóan ez így lesz az idén is, hiába nyertek ki tavaly rekordmennyiségeket a két fő termelő országban: Elefántcsontparton és Ghánában.

A kakaóbab több mint 40 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt. A kakaóbabból kinyert kakaóvaj még ennél is jobban, 70 százalékkal drágult. Ebből a kakaóvajból készül a csokoládé.

A 120 milliárd dolláros forgalmat lebonyolító globális édesipar egyre jobban aggódik a kakaókínálat hosszú távú fenntarthatósága miatt.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...