2023.04.26. 08:36:48 5489 197

Down-szindrómás Barbie babát ad ki a Mattel játékgyár
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Down-szindrómás Barbie babát ad ki a Mattel játékgyár, hogy minél több gyerek megtalálhassa az őt képviselő játékot.

Down szindrómás boldog kislány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Down szindrómás boldog kislány

A Mattel vezetői elmondták, hogy az amerikai National Down Syndrome Societyvel (NDSS) kötöttek partnerséget a termék piacra dobása érdekében. A jótékonysági szervezetek üdvözölték a lépést.

"A közösségünkben élő gyermekek olyan babával játszhatnak majd, amely őket képviseli" - mutatott rá Carol Boys, a brit Down-szindrómások Szövetségének vezérigazgatója.

Ellie Goldstein Down-szindrómás brit modell, aki az új Barbie kampányában is szerepelt, kiemelte, milyen fontos számára sokszínűség.

"Az embereknek több hozzám hasonló embert kell látniuk a világban, nem kell elrejteni őket" - tette hozzá. A Mattel a tervezési folyamat során az NDSS-szel és egészségügyi szakemberekkel konzultált, valamint új arc- és testformát vezetett be, amely jobban illusztrálja az átlagosnál alacsonyabb testalkattal és hosszabb törzzsel rendelkező Down-szindrómás nőket.

Az NDSS útmutatásai alapján a baba rózsaszín medálos nyakláncának három kiszögellése jelképezi a Down-szindróma tüneteit okozó tripla 21-es kromoszómát.

A baba puffos ujjú ruháján megjelenik a pillangó, valamint a sárga és a kék szín, amelyek a Down-szindrómához kapcsolódó szimbólumok. Az új Barbie - amely a 2022-ben indított Fashionistas termékcsalád része - keddtől lesz előrendelhető a Smyths játékboltban. A Fashionistas termékcsalád keretében már lábprotézissel rendelkező Barbie, kerekesszéket használó Barbie, valamint vékonyabb és kevésbé izmos férfi babák is piacra kerültek. A Mattel szerint ez a legváltozatosabb és legbefogadóbb babakollekció, amelyben sokféle bőr-, szem- és hajszín, testalkat, fogyatékosság és stílus megjelenik.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...