2024.10.24. 08:34:22 2412 97

Dolgok, amiket elfelejtünk takarítás közben 2. rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A múltkori, takarítós témájú cikkünk kapcsán is jövünk egy újabb résszel, mert bőven akad még olyan, amit érdemes listába szedni, nehogy megfeledkezzünk róla. Így egy kis odafigyeléssel még alaposabbak lehetünk a makulátlan otthonért. Apró dolgok ezek is, de mégis valahogy sokszor kimaradnak.

Billentyűzet tisztítása Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Billentyűzet tisztítása Fotó:123rf.com

A hosszabbító- és a porszívó kábel. A zsinórokat végighúzzuk a földön miközben takarítunk, így a padlón lévő összes szennyeződés rájuk tapad. Ha nem tisztítjuk meg őket időnként, hamar nagyon bepiszkolódhatnak. A készüléket vagy a hosszabbítót húzzuk ki a falból, és egy nagyon picit nedves, mikroszálas kendővel töröljük végig a huzalokat.

Akár a munkahelyünkön, akár otthon használjuk, a laptop -és a számítógép monitorjáról gyakran elfelejtkezünk. Hamar beporosodhat és a szemnek sem jó, ha a koszos képernyőt bámuljuk egész nap. Mielőtt nekiállsz a tisztításnak, húzd ki a konnektorból a gépet, majd várj míg kihűl. Az áttörléshez soha ne használj hagyományos tisztítószereket, és főleg az alkoholt tartalmazó termékeket kerüld. Válaszd a kifejezetten az erre a célra kifejlesztett képernyőtisztítókat, és egy mikroszálas kendővel dolgozz. A klaviatúrát se hagyd ki, egy kis kézi posztívóval az apróbb morzsákat, port is eltávolíthatod a billentyűk közül. Ez főleg akkor lesz nagyon hasznos, ha - mint ahogy sokan, - te is rendszeresen a géped fölött szendvicsezel.

Az ajtófélfák teteje! Mikor lemossuk az ajtófélfát, a legteteje rendszerint kimarad. Pedig nagyon sok por halmozódik fel ezeken a kis rejtett helyeken is. Első körben gyenge mosószeres kendővel töröljük át, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket, majd menjünk végig a felületen jól kicsavart vizes ronggyal is.

A takarító eszközök! Ugye, hogy ezeket gyakran elfelejtjük karbantartani? Pedig alap, hogy szépen takarítani csak tiszta kellékekkel lehet. Fordíts kellő figyelmet a felmosóvödörre, lavórra és a felmosófejre, egyéb rongyokra is. Utóbbiakat a munka után egy 90 fokos gépi mosással is tisztává varázsolhatod, talán ez a leghatékonyabb és leggyorsabb módszer arra, hogy a következő akciódnál újra tiszta eszközeid legyenek.

Ugyan nem a lakás része, de mégis naponta érintkezünk vele: ez nem más, mint az autó kormánya, amelyet szintén sűrűn „mostohagyerekként” kezelünk. Pedig ahogy beszállunk a kocsiba, ez az első számú felület, amihez hozzáérünk, így rengeteg baktérium, kórokozó és kosz tapad meg rajta. Ezért érdemes hetente legalább egyszer a kormánykereket is áttörölni vizes ronggyal, majd azt követően menjünk át rajta valamilyen antibakteriális lemosóval is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...