2023.08.01. 15:23:45 7035 234

Diákoknak hirdet kisfilmes pályázatot a CineFest
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szeptember elsején induló fesztiválra készülve a CineFest a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMMH) közösen hirdet kisfilmes pályázatot a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

Filmforgatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Filmforgatás

A szervezők tájékoztatása szerint a tizennégy és huszonnégy éves kor közötti diákok vagy diákokból álló alkotócsoportok műfaji megkötés nélkül, 2021. január elseje után készült filmmel nevezhetnek. A pályázat tematikája a "Veszélyek az on-line médiában!" címet viseli, nevezni augusztus 25-ig lehet a CineFest honlapján.

A pályaművek bármilyen technikával készülhetnek, így a pályázók kamerával, mobiltelefonnal vagy akár táblagéppel is forgathatnak. A kisfilmek terjedelme fél és három perc között lehet.

A cél, hogy a filmekkel bemutassák a gyermekek és a fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes, ártalmas jelenségeket és az ahhoz kapcsolódó attitűdöket, valamint a helyzetek mögött meghúzódó okokat . A CineFest szakmai zsűrije által legjobbnak ítélt pályaművek pénzdíjban részesülnek: a fődijas film alkotói 250 ezer forint, a második helyezett 150 ezer forint, míg a harmadik helyezett 100 ezer forint pénzjutalmat kap. A díjazottak kilétét szeptember kilencedikén, a fesztivál záróeseményén fedik fel.

A mintegy két évtizedes múlttal rendelkező CineFest indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Mint írták, már nyilvános a hivatalos kisjátékfilmes versenyprogram is, idén négy blokkba válogatva huszonhárom rövidfilm versenyez majd.

A filmek többek között olyan országokból érkeznek majd, mint Belgium, Franciaország, Japán, Kanada, Lengyelország, Oroszország, Svájc és Szerbia. Közülük több alkotás koprodukcióban valósult meg - közölték a szervezők.

A kisfilmblokkokból egyenkét két vetítés lesz a Művészetek Háza termeiben, melyek a fesztivál hagyományaihoz híven ingyenesen látogathatók.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...