2018.10.24. 17:30:22 11098 338

Dekoráljunk vidáman Halloweenkor is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Berzenkedés ide, grimaszolás oda, a mindenszentek előtti este jelmezes ünneplése és azzal kapcsolatos, olykor őrült és ijesztő dekorációs elemek lassan beépülnek a mi szokásaink közé is. Ott van például a töklámpás!

Halloween | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halloween | Fotó: 123rf.com

Vegyük csak alapul az egyre több helyen meghirdetett Halloween esti beöltözős bulikat, a számos, egyre gyakrabban látható faragott tököt a bejárati ajtóknál, a különböző horror dekorációkat, és még végeláthatatlanul lehetne sorolni őket. Egyszerű dekorációs elemekért még a boltba sem éri meg elmenni, bátran nekiláthatunk akár otthon is, hogy vidám, jópofa módon díszítsük fel a lakásunkat. Ahol kisgyerekek is megfordulnak, duplán hasznos lehet, egy lusta őszi délutánon vidám kis csapatmunkát is összehozhatunk.

Girland az ablakba

A legegyszerűbb, legkevésbé időigényes dekorálási módszer lehet a girland készítés, pláne akkor, ha tényleg nincs kedvünk, időnk, egyebünk arra, hogy hosszú órákat töltsünk szabással, festéssel, ragasztással, modellezéssel és még megannyi időrabló ámbátor kreatív dologgal. Ebben az esetben most apró kis fonal gombolyagokból készítünk vidám tökgirlandot, amit ablakba, falra, a lakás egyéb részeire is akaszthatunk kedvünkre.

Amire szükségünk lesz:

  • 1 gombolyag narancsszínű fonal
  • 1 csomag zöld zsenília drót
  • 1 gombolyag vékony fonal, vagy bármilyen madzag, spárga

A narancssárga fonalból négy ujjunk köré lazán tekerünk valamennyit. Az ujjaink között átvezetett szállal középen elkötjük a kis fonalkupacot, amit aztán körbehúzkodva, kis kerek, lapított „tököt” kapunk. Az így kapott, középen átkötött fonal gombolyag közepén áthúzunk egy kb. 10 cm-es zsenília drótot, majd az egészet 30-40 centiméterenként felkötünk egy madzagra. Bárhova köthetjük, színes dísze lesz lakásunknak.

Szellempofa az ablakba

Pofonegyszerű és meglehetősen költségtakarékos dekorációs megoldás. Szinte semmi extra nem szükséges hozzá, ami meg igen, az minden háztartásban megtalálható.

  • Fehér papírlap
  • Olló
  • Fekete filc
  • Cellux

A papírból szellemformákat vágunk kis, amiknek fekete filccel vidám, ijesztő vagy szomorú arcot rajzolunk. Az így kapott rajzokat kis ragasztószalag darabkákkal az ablakon rögzítünk. Ragaszthatjuk zsinegre ezeket is, akkor girlandként dekorálhatunk vele.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...