2014.10.02. 18:00:00 9018 49

Dekoráció az ősz gyümölcseiből: egyszerű ötletek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ezer színben pompázó fák látványa ősszel magával ragadó. Egy közös, családi, baráti, páros séta, egybekötve vadgesztenye, vagy az őszi avar kínálta szépségek gyűjtögetésével valódi élmény, igazi kikapcsolódás. De miért ne vihetnénk be ezt a remek hangulatot a lakásba, nemcsak vidám nevetés és önfeledt szórakozás, hanem dekoráció formájában is? Mi a következőkkel próbálkoztunk.

Őszi dekorációhoz kellékek | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi dekorációhoz kellékek | Fotó: 123rf.com

Jókedv és vidámság, már az ajtóban

A hétvégi, vagy délutáni séta alkalmával gyűjtögetett gesztenyékből nemcsak vidám állatfarm készülhet, hanem csodás, színes dekoráció is.

A hozzávalók:

  • egy darab szalmakoszorú
  • minden, amit az őszi avar kínál: gesztenye, makk, kisebb méretű tobozok, csipkebogyó, továbbá bármi, ami elég őszi és elég vidám ahhoz, hogy feldobja az ajtódíszedet
  • ragasztópisztoly
  • egy darab drót, akasztó gyanánt

Elkészítési mód - javaslat

Nincs más dolgod, mint a saját sorrendednek, ízlésednek megfelelően felragasztani a hozzávalókat a szalmakoszorúra. Javasoljuk, hogy először az azonos színű, a dísz alapját képező gesztenyék, tobozok kerüljenek rögzítésre, megfelelően szétszórva a koszorún. Majd jöhetnek a színek: csipkebogyó, színes levelek, szárított virágocskák.

Végül rögzítjük a drótból készített kampót díszünk hátoldalára. És már mehet is az ajtóra. Szép látvány lesz!

Karácsonyra hangolódva

Dekoráció tobozból | Fotó: wohnidee.wunderweib.deDekoráció tobozból | Fotó: wohnidee.wunderweib.de

Igaz, még messze van, de ha nem győzöd kivárni a szeretet ünnepére való készülődést, ezzel a „díszlettel” csalhatsz kicsit. Végy egy, kettő, vagy néhány/ízlés szerinti dunsztos üveget (nem baj, ha valami díszes tetővel látták el), és tobozokat. Formájukat, fajtájukat tekintve minél többféle, annál jobb. Tisztítsd meg őket, majd aranyszínű (vagy ízlésednek megfelelő) deko-sprayvel fújd le vele a tobozokat. Ha megszáradtak, mehetnek bele az üvegekbe.

Ha a natúr díszítést kedveled, akkor lefújnod sem muszáj. A lakás bármely részét dekorálhatod vele. A tobozok mellé vagy helyett akár dió is kerülhet.

„Szélcsengő”

Őszi szélcsengő | Fotó: wohnidee.wunderweib.deŐszi szélcsengő | Fotó: wohnidee.wunderweib.de

Ha rendelkezel udvarral, vagy erkéllyel, és egy kicsit feldobnád a kinti hangulatot, készíts a szélben vidáman himbálódzó fűzért.

Vékony madzagokra rögzíts színes leveleket, gesztenyét, almát, akaszd ki egy ágra, és gyönyörködj benne, ahogy a szél lengeti az őszi csodákat.

Forrás: wohnidee.wunderweib.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...