2020.08.14. 12:37:57 9334 264

Csúsztatott palacsinta: könnyed tészta nyári, gyümölcsös töltelékkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán te is ismered a diós - sárgabarack lekváros palacsintatortát, ami az őszi desszert tár egyik fénypontja lehet, de mielőtt bekopogtatna a dióáradat, próbáld ki ezt az őszibarackos - málnás változatot.

Málnás-barackos palacsintatorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málnás-barackos palacsintatorta

A csúsztatott palacsintának isteni, habos, könnyed tésztája van, amelyhez remekül illenek a nyári ízek is. Havas Dóra már régóta az egyik kedvenc gasztrobloggerünk, s most az ő töltelékével próbáltuk ki ezt a palacsintatortát.

Csúsztatott palacsinta barackos-mascarponés töltelékkel

Hozzávalók 1 tortához:

A palacsintához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 7 dk g puha vaj
  • 3,5 dl tej
  • egy csipet só
  • olaj a sütéshez

A töltelék hozzávalói:

  • 3 érett, nagyobb méretű őszibarack
  • 2 ek barna cukor
  • ½ citrom reszelt héja és leve
  • 2-3 ek rum
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor

A tetejére - ha van:

  • 10 dkg málna

Mivel a csúsztatott palacsintának csak egyik oldalát kell megsütni, s rögtön rétegezni kell a töltelékkel, ezért a tészta előtt főzzük meg a tölteléket. A kimagozott, héjától megszabadított és összedarabolt illatos barackokat 1-2 perc alatt közepes lángon összerottyantjuk fél citrom levével és két evőkanál barna cukor társaságában. A rummal is összefőzzük (további kb. 1 percig, csak míg az alkohol elpárolog, s marad az aroma - nyamnyam!). Kihűtjük a tölteléket, s amikor már csak langyos a hűtőbe tesszük.

Közben a tejszínt felverjük - válasszunk 30%-osat, illetve cukrászhabot, hogy biztosan jó keményre sikerüljön. A mascarponét kikeverjük a citromhéjjal és a cukorral, majd ráfordításos technikával összeforgatjuk a tejszínnel és a barackkal. Mehet vissza a hűtőbe. Következhet a palacsinta.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral - fehéredésig. A vajat vegyük ki jó előre a hűtőből, hogy puha legyen, adagonként adjuk a sárgájához a liszttel és a tejjel felváltva. Keverjük simára a masszát. A fehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk. Összeforgatjuk a tejes tésztával, vigyázva, hogy szép, levegős maradjon.

A serpenyőt egy kis olajjal felforrósítjuk, majd egy adag tésztát az egyik oldalán megsütünk, tányérra csúsztatunk, és kb. két evőkanál tölteléket teszünk rá. Jöhet a következő adag tészta a serpenyőbe, megsütjük az egyik oldalát, tányérra csúsztatjuk, tölteléket teszünk rá. Így folytatjuk a sütés-rétegzés folyamatát, amíg a tészta és a töltelék elfogy. A tetejét porcukorral és friss málnával dekoráljuk.

Forrás: lilafuge.hu

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.