2018.05.26. 10:52:59 94219 321

Csúfos maradék? – Mivel tüntesd el a ragasztómaradékot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy matrica, vagy egy általad felragasztott kép az ajtón, bögréden, táskán, vagy egyéb felületen, néha elég meggondolatlan döntések eredménye. Persze idővel rájövünk, hogy ezt bizony nem kellett volna, és próbálunk megszabadulni az odabiggyesztett „dísztől”. De van, hogy a ragasztó elég ragaszkodó…

Ragasztószalag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ragasztószalag

És hiába bármi, egyszerűen nem tudjuk eltávolítani a makacs ragasztómaradékot. Lehet, hogy nem jó megoldást választottunk? A következő listából kiderül, mihez mi passzol, már ami a maradék ragasztót és annak eltávolítását illeti.

Elő a hajszárítóval!

Ugyan kicsit mókásnak tűnhet, de akár a hajszárító is segíthet a maradék ragasztó eltávolításakor. Csak rá kell fújni a meleg levegőt a maradékra, és az nehézkes vakargatás nélkül leszedhető.

Mire lehet jó az étolaj?

Ha műanyagról szednél le maradék ragasztót, dörzsöld be egy kis olajjal. Néhány perc után könnyedén leszedhető a „ragacs”.

Nem csak a körmödre!

Barkácsragasztó, de akár pillanatragasztó okozta maradék eltűntetésére is alkalmas lehet a körömlakklemosó. Leginkább sima felületre, üvegre vagy porcelánra jó ez a megoldás.

Ragasztó ellen ragasztóval!

Egy darab ragasztószalag segítségével könnyedén eltávolítható a maradék ragasztó is!

„Ó, Mr. Alkohol!”

Üvegről, textíliákról egy kis alkohollal átitatott vattapamacs segítségével kidörgölhető a „ragacsság”! Arra ügyeljünk, hogy az alkohol elég „agresszív” szer, a műanyagot például tompává, fénytelenné teheti!

Vesd be a mosogatószert!

Ha üvegről, porcelánról tüntetnéd el a maradék ragasztót, langyos vízbe tegyél pár csepp mosogatószert, és áztasd bennük az adott tárgyat. A „ragacs” felázik és könnyedén leszedhető majd. Áztatási, vagy inkább áztatós technikával eltávolítható a tapéta, illetve az átlátszó ragasztószalag is.

Csak óvatosan!

A felületkezelt faanyagoknak (parketta, ablak, ajtó) semmiképpen ne essünk neki alkohollal, mert roncsolhatja az anyagot! Inkább alkalmazzuk a hajszárítós trükköt, az sokkal biztonságosabb!

Ha az ablak, csempe bánja a „ragaszthatnékunkat”!

Mielőtt nekiugranánk ezeknek a felületeknek bármilyen tisztítószerrel, egy penge segítségével finoman le lehet szedni a ragasztóanyag nagy részét.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...