2016.12.22. 17:08:16 11723 276

Csomagolási bakik, melyeket mindenki ismer!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyakorlatilag évek óta én vagyok a fő csomagoló karácsonykor. Nagy a család, szeretjük a rokonainkat, és mindenki kap valami apróságot. Ráadásul, azokat az ajándékokat is nekem kell becsomagolni, amelyeket édesanyám vesz (kivéve persze a sajátomat). Éppen ezért túl jól ismerem azokat a gondokat, melyekkel ilyenkor meg kell küzdeni. :)

Karácsonyi csomagolópapír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi csomagolópapír

Félreértés ne essék, nem vagyok profi csomagoló, csak éppen hajlandó és képes vagyok szép papírba tenni az ajándékokat, s hiszem, hogy a karácsonyi papírok leküzdése, tépése, szakítása a kisebb-nagyobb meglepetésekről jobban esik a megajándékozottnak, mint kivenni egy papírtáskából a dolgokat – amibe néha elég belekukkantani, és már tudjuk is mi a tartalma. Valahogy elveszik az igazi sava-borsa az ajándékozásnak ilyenkor.

Amíg azonban eljutunk eddig a pillanatig – az ajándékbontásig – a csomagolóknak számtalan nehézséggel kell megküzdeniük. :D

1. Amorf ajándékok

Nem mindent lehet szépen és egyszerűen becsomagolni, és sajnos nem kaphat mindenki könyvet meg DVD-t, meg parfümöt (szigorúan dobozos változatban)… Néha egy-egy pulóver is gondot okozhat, mert puha… Tipp: tekerd fel, és csomagold be úgy, mint egy hatalmas szaloncukrot! Ne szenvedj a pontatlan szélekkel… Így még el is tudsz rejteni valami apróságot a pulóverben, és nem fog fura kidudorodásokat okozni.

2. Túl nagy és túl kicsi csomagolópapír

Ha túl nagyra vágod, akkor előfordulhat, hogy nem bírod szépen behajtogatni, ha túl kicsi, nos, akkor egy-egy sáv becsomagolatlan maradhat. :D Egyik sem túl szép, így igyekezz jól belőni a méretet. Forgasd végig az ajándékot a papíron, 2 cm-t hagyj rá minden oldalon, akár be is jelölheted, s csak ezután vágj. Soha ne szemre dolgozz!

3. Amikor elfogy a tixó!

Elfogy, elgurul, nem találod a végét, vagy az egész tekercs úgy ahogy van felszívódik… Nos, ezt a helyzetet is meg kell oldani, jöhet bármilyen ragasztó, ami a háztartásban van, akár a ragtapasz is! :D Ha egyszerű a forma, akkor lehet elég lesz szalaggal megkötni.

4. Amikor nem működik semmi

Ha sehogyan nem sikerül becsomagolni pl.: a párologtatót, ami két részből áll, a kovácsolt vas gyertyatartót vagy a kerek kínáló tálat, akkor tedd dobozba, és csomagold be a dobozt. Mondjuk nem árt, ha gondoltál ezekre a dolgokra év közben, s begyűjtöttél néhány használható dobozt erre a célra.

5. Amikor megpróbálsz kitörni a korlátaidból

Eltervezed, hogy gyönyörű csomagolásokkal fogod megörvendeztetni a családtagjaidat, barátaidat, tudod, azzal a fajtával, amire azt mondják, hogy „Ó, hát ezt vétek kibontani…”, de nem sikerül a művelet, és gyakorlatilag zsírpapírba vagy alufóliába is csomagolhattad volna az ajándékot, még az is jobb lett volna… Ezt elkerülendő, javasoljuk, hogy olvasd el ezeket a cikkeinket is:

Cuki és egyszerű csomagolás apróságoknak>>

Lesd el az ajándékcsomagolás csínját-bínját profiktól>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...